‘Apple werkt aan beveiligingscamera, mogelijk eigen HomeKit-assortiment’

Apple werkt mogelijk aan een eigen slimme beveiligingscamera. Zo lijkt Apple ook een eigen HomeKit-assortiment te willen opbouwen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple beveiligingscamera in de maak

Wie zijn huis, garage of bedrijf wil beveiligen, heeft al een ruime keuze uit allerlei ondersteunde beveiligingssystemen voor Apples HomeKit. Zo kun je aan de slag met verschillende slimme sloten, sensoren en camera’s, die via je Apple-apparaten te bedienen zijn.

Nu blijkt dat Apple zelf ook werk wil maken van dergelijke HomeKit-apparaten. Er is namelijk een patentaanvraag goedgekeurd voor een ‘draadloos beveiligingscamera-systeem’. Het patent beschrijft dat de iPhone het belangrijkste apparaat is om de camera mee te besturen, maar sluit niet uit dat deze bijvoorbeeld ook te bedienen en te bekijken is vanaf je Apple TV.

homekit of google home

Daarnaast wordt benoemd dat het duidelijk is dat ‘deze uitvinding ook op vele andere soorten elektronische apparaten kan worden toegepast, waaronder andere typen beveiligingssystemen, thermostaten, afstandsbedieningen, huishoudelijke apparaten en digitale printers en scanners’.

→ Overzicht: De 11 beste HomeKit-apparaten om je huis slim te maken

De camera zou via een wifi-netwerk werken en zo verbinding maken met je iPhone en andere HomeKit-apparaten in je huis. Het wordt niet duidelijk of Apples beveiligingscamera zich met bepaalde functies nog onderscheidt van apparaten van andere fabrikanten. Onder meer Logitech, Netatmo en D-Link hebben al verschillende IP-camera’s voor HomeKit op de markt gebracht.

Hint naar eigen HomeKit-assortiment

Hiermee lijkt Apple niet alleen een patent voor een slimme draadloze camera te hebben vastgelegd, maar voor veel meer smart home-gadgets. Het aantal HomeKit-apparaten van externe bedrijven wordt met de dag groter. Waarom het bedrijf uit Cupertino nu pas besluit zijn eigen HomeKit-toepassingen te ontwikkelen, is onduidelijk.

Na de release van de HomePod, is er nog geen ander HomeKit-gadget uitgebracht door Apple. Hier kan dus verandering in komen, als de fabrikant daadwerkelijk een slimme camera of zelfs meerdere slimme apparaten aan het ontwikkelen is.

Toch is het verstandig om een slag om de arm te houden met patentaanvragen. Het gebeurt namelijk regelmatig dat het slechts bij een patentaanvraag blijft. De vele uitvindingen die Apple vastlegt, worden lang niet altijd werkelijkheid.

Lees meer over HomeKit

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.