‘Apple heeft beste beveiligingsorganisatie ter wereld’

Rutger Otto
16 april 2016, 10:44
2 min leestijd
‘Apple heeft beste beveiligingsorganisatie ter wereld’

Tijdens een persbriefing heeft Apple gezegd dat het bedrijf de ‘meest effectieve beveiligingsorganisatie ter wereld heeft’.

Lees verder na de advertentie.

Apple beveiliging

Apple hield een conference call met verschillende media, waarbij enkele ontwikkelaars vertelden over de beveiliging van het bedrijf. Volgens The Verge vertelde Apple over hun mogelijkheid om beveiligingsfeatures tot op chipniveau te kunnen implementeren. De eerste beveiliging begint al bij bij de geheugenchip, waar een certificaat op zit waar alleen Apple toegang toe heeft.

Als een indringer een iPhone wil overnemen door een versie van iOS te pakken en deze aan te passen met een eigen code, zou de software niet werken omdat de aanvaller geen toegang heeft tot het certificaat, stelt Apple. Dit werkt zo bij de iPhone 3GS of later. Een bug is altijd mogelijk, maar volgens het bedrijf van Tim Cook is het enorm lastig voor hackers om door te dringen tot diepere niveaus binnen de iPhone. “Er zijn miljoenen regels code op het hoogste niveau van iOS”, zeggen de ontwikkelaars. “De kans dat je daarin nog een bug treft, is dan heel, heel klein.”

Verder sprak Apple ook over andere veiligheidsmaatregelen in de apparatuur, zoals Touch ID en tweestapsverificatie in bijvoorbeeld iCloud.

Apple tegen FBI

Apple verschijnt volgende week wederom samen met de FBI voor het Amerikaanse Congres om verklaringen af te leggen over meningsverschillen tussen privacy en beveiliging. Daardoor botste het bedrijf en de organisatie in de laatste weken regelmatig. De FBI hoopte dat Apple wilde assisteren bij het openmaken van iPhones om zo data van verdachten te vergaren, maar Apple wil er niet aan. Het bedrijf is bang dat daarmee een precedent wordt geschept die inbreuk maakt op de privacy van gebruikers.

Beveiliging tegen hackers

Overigens benadrukte Apple tijdens de presentatie voor de pers dat de beveiliging in iPhones gebouwd wordt tegen hackers, niet tegen de overheid. Echter, als Apple een opening maakt waar de FBI gebruik van kan maken, is die mogelijk ook voor kwaadwillenden te vinden. Daarover schreef Tim Cook nog een open brief aan Apple-klanten, waarin hij beschreef dat de grens tussen privacy en veiligheid moet worden vastgesteld.

Lees meer over Apple

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu