De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple betaalt ‘gratis iWork’ terug

Redactie
12 oktober 2013, 11:54
1 min leestijd
Apple betaalt ‘gratis iWork’ terug

Sinds 1 september krijg je vijf betaalde Apple apps gratis bij een nieuwe iPhone of iPad. Echter, niet iedere klant heeft dit gratis iWork en iLife gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Dat sommige mensen alsnog voor de software hebben betaald ligt niet aan Apple, maar aan de aanvankelijke onduidelijkheid over de aanbieding én het feit dat sommige mensen de apps al hadden gekocht voordat Apple op 18 september bekendmaakte dat gratis iWork aan iedere nieuwe klant na 1 september zou worden aangeboden.

Gratis iWork

Mocht jij betaald hebben voor één van de iWork apps (of allemaal), dan kun je binnenkort rekenen op een mail van Apple. Daarin word je het aankoopbedrag aangeboden als iTunes-tegoed in de vorm van een code, die je in de App Store of iTunes Store kunt inwisselen.

Gratis iWork omvat vijf apps

iWork bestaat uit drie apps (Pages, Numbers en Keynote), waaraan twee apps van iLife zijn toegevoegd (iPhoto en iMovie). Een welkom cadeautje, aangezien de apps per stuk behoorlijk prijzig zijn. Evengoed zijn het qua functionaliteit zeer uitgebreide apps, dus het geld dubbel en dwars waar, maar als je ze gratis krijgt is dat natuurlijk alleen nog maar mooier meegenomen.

Als je de apps gedownload hebt, kun je ze overigens ook op andere/oudere iDevices installeren, want ze zijn universeel en dan immers van jou. Dus: ga je binnenkort over op de iPhone 5s of iPhone 5C, zorg er dan voor dat je de apps niet los koopt (wat gek genoeg nog steeds kan als je ze opzoekt in de App Store), maar naar de ‘Apps van Apple’-pagina in de App Store gaat. Daar zul je ze gratis kunnen downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen