Dit zijn volgens Apple de beste apps en games van 2019

Michel van 't Klaphek
3 december 2019, 9:21
3 min leestijd
Dit zijn volgens Apple de beste apps en games van 2019

Apple heeft haar favoriete apps en games van 2019 bekendgemaakt. Tijdens een presentatie in New York werden ontwikkelaars en andere genodigden bedankt voor hun creaties. Dit zijn de winnaars van de Apple Best Of 2019-awards.

Apple Best Of 2019-awards

De tijd van eindejaarslijstjes is aangebroken, ook voor Apple. In december blikt het bedrijf van Tim Cook altijd terug op afgelopen jaar door haar favoriete apps en games uit de App Store te belonen. Normaal gesproken wordt deze prijsuitreiking via een persbericht bekendgemaakt, maar dit keer werd er een heus evenement aan gewijd.

Jammer genoeg werd deze bijeenkomst niet uitgezonden via een livestream. Enkel genodigden konden bij de presentatie aanwezig zijn. Gelukkig weten we wel welke apps in de prijzen zijn gevallen. Dit zijn de winnaars van de Apple Best Of 2019-awards.

Beste iPhone-app van 2019

Spectre Camera

Lux Optics Incorporated

€ 4,49 via App Store

Spectre Camera – hoewel de camera van de iPhone alom geroemd wordt, vindt ook Apple dat je er altijd meer mee kunt doen. De app Spectre Camera gebruikt volgens de fabrikant ‘een duizelingwekkende hoeveelheid technologie om een mooie long exposure-foto te maken’. Leuk detail: de app is gemaakt door de in San Francisco woonachtige Nederlandse ontwikkelaar Sebastiaan de With.

Beste iPhone-game van 2019

Sky: Children of the Light

thatgamecompany

Gratis via App Store

Sky: Children of the Light – Een ‘baanbrekende sociale queeste’ merkt Apple op over deze zweverige, gratis game.

Beste iPad-app van 2019

Flow by Moleskine Studio

Moleskine Srl

Gratis via App Store

Flow – Moleskin is bekend van de luxe aantekeningenboekjes. Die ervaring hebben ze volgens Apple perfect naar de iPad gebracht met deze uitgebreide notitie-app.

Beste iPad-game van 2019

Hyper Light Drifter

Abylight S.L.

€ 5,49 via App Store

Hyper Light Drifter – deze game, geheel in retro 16bit-sfeertje, combineert volgens Apple ‘ontdekkingen met gevechten om te overleven’, en doet dat bijzonder goed.

Beste Mac-app van 2019

Affinity Publisher

Serif Labs

€ 27,99 via App Store

Affinity Publisher – Of je nu een koffietafelboek aan het produceren bent, of een flyer voor het toneelstuk van je basisschool, met deze app is volgens Apple professioneel design voor iedereen bereikbaar.

Beste Mac-game van 2019

GRIS

Devolver

€ 5,49 via App Store

GRIS – het feit dat deze puzzel-platformgame tegelijk dienst kan doen als abstract kunstwerk, zorgt dat het bij Apple uitgeroepen wordt tot game van het jaar.

Beste Apple TV-app van 2019

The Explorers

The Explorers Network

Gratis via App Store

The Explorers – in The Explorers leggen wetenschappers en fotografen een voorraad foto’s en videobeelden van natuur over de hele wereld aan. Dat is prachtig terug te zien in deze app.

Beste Apple TV-game van 2019

Wonder Boy: The Dragon's Trap

DotEmu

€ 8,99 via App Store

Wonder Boy: The Dragon’s Trap– Deze reboot van een klassieker uit de jaren ’80 oogst lof van Apple vanwege de handgetekende animaties en toffe soundtrack.

Beste Apple Arcade‌ Game van 2019

Sayonara Wild Hearts

Annapurna Interactive

Bekijken via App Store

Sayonara Wild Hearts: hoewel Apple Arcade nog maar een paar maanden live is, wordt de game van het jaar al verkozen. Sayonara door Simogo is volgens Apple een ‘hoopgevend, prachtig en uniek spel’, wat het de beste uit de categorie maakt.

Winnaars Apple Music Awards

Apple Music Awards

Naast de beste apps en games, koos Apple ook de beste artiesten van het jaar in het kader van de eerste Apple Music Awards. Billie Eilish is ‘Global Artist of the Year’, terwijl Lizzo de titel ‘Breakthrough Artist of the Year’ kreeg. Het liedje Old Town Road van Lil Nas X is volgens Apple ‘Song of the Year’.

De winnende artiesten krijgen een speciale, door Apple ontworpen award. De prijsuitreiking vindt plaats in Apple Park in Cupertino op 4 december. Het bijbehorende optreden van Billie Eilish is te volgen via een livestream.

Via: MacRumors
Bronnen: Apple, Apple
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's