De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple scoort uitstekend op bescherming van gebruikersdata

Rutger Otto
18 juni 2015, 8:58
2 min leestijd
Apple scoort uitstekend op bescherming van gebruikersdata

De Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft zijn jaarlijke ‘Who has your back’-rapport uitgegeven. Daarin worden bedrijven beoordeeld over hun vermogen om gebruikersdata te beschermen. Apple scoort goed.

Lees verder na de advertentie.

Apple bescherming voor privacy is uitstekend

Het bedrijf uit Cupertino krijgt de perfecte score van vijf sterren toegewezen van het EFF. De organisatie bekijkt zaken als privacy en vrijheid in de digitale wereld. De EFF prees Apple dit jaar om zijn vermogen zeer transparant te zijn over hun aanpak wat betreft gebruikersdata. Zo is Apple altijd open geweest over wat het met verzoeken van de overheid doet om gegevens in te zien. Het bedrijf neemt het in dat soort gevallen altijd op voor de rechten en privacy van zijn klanten.

Apple kreeg vijf sterren toegewezen, het maximaal haalbare aantal van dit jaar. Ook bedrijven als Adobe, Yahoo en WordPress ontvingen vijf sterren. Over Apple staat in het EFF-rapport het volgende:

“Apple verdient vijf sterren in het ‘Who has your back’-rapport van dit jaar. Dit is Apple’s vijfde jaar in het rapport en voert alle punten uitstekend uit. We prijzen Apple om zijn sterke houding wat betreft gebruikersrechten, transparantie en privacy.”

icloud beveiliging tim cook

Apple privacy flink verbeterd

Vorig jaar werd Tim Cook’s bedrijf eveneens met vijf sterren beloond, terwijl het er drie jaar eerder nog slechts één ontving. Apple heeft de laatste tijd flink ingezet op onderwerpen als privacy en openheid, wat onderhand de belangrijkste speerpunten voor het bedrijf lijken te worden.

Apple-ceo Tim Cook deelde eerder dit jaar nog sneren uit aan bedrijven als Google, wiens diensten gratis zijn, maar waar jouw data als producten verhandeld worden. In de diensten van Apple zijn maatregelen te vinden die voor extra bescherming zorgen. Zo is er Touch ID en worden iMessages versleuteld verzonden. Geen pottenkijkers. Ook NSA-klokkenluider Edward Snowden zegt het verfrissend te vinden om een bedrijf als Apple te zien dat niet met je data te koop loopt. “Tim Cook houdt zijn woord waarschijnlijk wel wat betreft privacy-bescherming.”

Lees meer over Apple

Bron: EFF
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen