Apple start voorbereiding A8-chip productie voor nieuwe toestellen
Roel van Hout

Apple is druk bezig met de voorbereidingen voor de iPhone 6: het bedrijf start in het tweede kwartaal met de productie van de A8 chip voor in de nieuwe telefoon.Dat schrijft de Taiwanese krant Digitimes: naar verluidt is Apple bezig om afspraken en plannen rond te krijgen met Taiwanese chip-fabrikanten. Amkor Technology, STATS ChipPAC en Advanced Semiconductor Engineering zullen de A8 productie voor hun rekening gaan nemen.

→ Wil je meer lezen over de iPhone 6? Kijk dan op onze iPhone 6-overzichtspagina!

a8 productieA8 productie begint in tweede kwartaal

Volgens de krant wil Apple de bedrijven vanaf het tweede kwartaal van 2014 aan de gang laten gaan met de A8 productie. Dat zou betekenen dat een eventuele iPhone 6 lancering in mei niet haalbaar is. Aan de andere kant is het natuurlijk ook mogelijk dat Apple’s eerstvolgende iPhone geen nieuwe chip heeft, maar daarmee zou het bedrijf wel breken met een traditie: ieder nieuwe model iPhone kreeg tot nu toe een nieuwe chip.

Toch zijn de geruchten dat Apple dit jaar twee nieuwe iPhones gaat uitbrengen behoorlijk hardnekkig aan het worden. Het zou in beide gevallen gaan om een toestel met een behoorlijk groter scherm.

Het laatste nieuws over de iPhone 6

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.