‘Apple treft voorbereidingen voor iOS 7.1.1’
Gijs Ettes

Naar verluidt is Apple voorbereidingen aan het treffen voor de lancering van iOS 7.1.1, de laatste versie van het mobiele besturingssysteem die vooral bugs zal oplossen. 9to5Mac merkte in hun Google Analytics-data op dat het aantal bezoeken vanaf iOS-apparaten met versie 7.1.1 de afgelopen dagen toenam, wat erop kan duiden dat Apple de versie (intern) aan het testen is.

iOS 7.1.1De kans is daarmee aanwezig dat we op korte termijn een update van iOS tegemoet kunnen zien. Deze moet onder andere de kwetsbaarheid met betrekking tot ‘Zoek mijn iPhone’ en de bijbehorende Activation Locker oplossen. Nu is het namelijk nog mogelijk om de beveiliging te omzeilen om zo, zonder Apple ID of wachtwoord, een iPhone te resetten. Om het systeem te omzeilen zijn enkele lastige stappen vereist, maar in theorie kunnen dieven een beveiligde iPhone wissen om deze  klaar te maken voor doorverkoop.

iOS 7.1.1 lost naar verwachting deze en nog een aantal andere, kleinere zwaktes op. Dat er grote functies worden geïntroduceerd, lijkt onwaarschijnlijk. Over de releasedatum van de update is nog niets bekend. Meer over de huidige versie van iOS lees je op de iOS 7.1-pagina.

Lees meer over iOS 7.1

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.