‘Providers beperken internetsnelheid op iPhones in VS’

Wouter Nijsen
6 juni 2013, 7:59
1 min leestijd
‘Providers beperken internetsnelheid op iPhones in VS’

Een website die hacks voor je iPhone aanbiedt, claimt code te hebben gevonden die erop duidt dat de drie grootste providers van de Verenigde Staten hun klanten afknijpen wat mobiele internetsnelheid betreft.

De pagina op het iTweakiOS-weblog van de Amerikaan Joseph Brown is echter wel verwijderd inmiddels, wat de kans aannemelijker maakt dat de claims slechts een hoax zijn.

Bij die drie grote providers zou het gaan om AT&T, Sprint en Verizon. Deze zouden via speciale instellingen op Amerikaanse iPhones hebben ingesteld dat je datasnelheid nooit zo hoog ligt als waar Apple zelf mee adverteert, ongeacht of je over je databundel heen bent gegaan of niet.

Zo zou bij AT&T code zijn gevonden die internet met een snelheid van maximaal 14,4Mpbs toelaat. De iPhone 5 en het hsdpa+-netwerk van AT&T kunnen echter makkelijk snelheden aan tot 21,1Mbps.

Niet bij het Amerikaanse T-Mobile

iphone5-cameraBij Verizon vond Brown code die de snelheid op het 4g-netwerk beperkt. Voor Sprint vond de hacker geen specifieke code, maar hij claimt desondanks dat bij alle drie van de grote providers sprake is van deze praktijken.

T-Mobile wordt dus niet genoemd in het weblog, maar zoals al eerder werd gezegd, is de post op Joseph Browns site inmiddels verwijderd. Apple heeft daarnaast nog niet gereageerd op de calims. Als er echter geen sprake is van een hoax, is het natuurlijk de vraag of dit soort code ook op Nederlandse iPhones bestaat.

Via: AppleInsider

Categorie: Geruchten
Spotlights: Apple, Internet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday