Apple belooft oplossing voor plotselinge iPhone herstart door iOS 7
Roel van Hout

Er is één probleem met iOS 7 dat Apple nog niet heeft weten te tackelen, en dat is de plotselinge iPhone herstart die veroorzaakt wordt door de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem.

Dat laat het bedrijf weten aan technologiesite Mashable. Als je iOS 7 gebruikt, kan het namelijk voorkomen dat er een plotselinge iPhone herstart optreedt. Een duidelijk aanwijsbare reden is er nog steeds niet, en Apple heeft – ondanks enkele updates die sinds de verschijning van iOS 7 werden uitgerold – het probleem nog niet weten te tackelen.

Oplossing voor plotselinge iPhone herstart in iOS 7.1?

iPhone herstartMaar een oplossing is onderweg, aldus Apple, dat het lek dus blijkbaar boven heeft weten te krijgen. Wanneer we die kunnen verwachten is onduidelijk: het zou kunnen dat Apple de fix meestuurt met iOS 7.1, al lijkt de vierde beta-versie daarvan de oplossing nog niet te bevatten.

Eén van de waarschijnlijk iOS 7.1 vernieuwingen is, afgaande op de beta-versies,  een snelheidsverbetering. Daarnaast worden enkele uiterlijke kenmerken aangepast en meer in één lijn met de rest van iOS 7 getrokken. Zo zullen er enkele iconen licht worden aangepast, en is het scherm voor inkomende oproepen en het beeld dat je ziet als je je iPhone uitschakelt, onder handen genomen. Ook wordt de mogelijkheid om op ieder gewenst moment te schakelen naar een donker toetsenbord toegevoegd. Het is wel nog even afwachten of deze iOS 7.1 vernieuwingen ook terug te vinden zijn in de uiteindelijke release van de update.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.