De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple bekijkt mogelijkheden zelfcorrigerende Watch-bandjes

Rutger Otto
10 oktober 2017, 13:17
2 min leestijd
Apple bekijkt mogelijkheden zelfcorrigerende Watch-bandjes

Een nieuw patent van Apple kan ervoor zorgen dat Apple Watch-bandjes zich in de toekomst zelf kunnen verstellen. Daar komen dan geen pinnetjes of magneetjes meer aan te pas.

Lees verder na de advertentie.

Zelfcorrigerende Watch-bandjes

Het patent genaamd ‘Dynamic fit adjustment for wearable electronic devices’ werd dinsdag toegewezen aan Apple. Het document beschrijft een manier waarop een wearable, zoals de Apple Watch, automatisch losser of vaster kan worden gezet. Dat gebeurt via een ingebouwde spanner in de gadget.

Apple schrijft in het patent dat huidige horlogebandjes omslachtig werken. Er zijn volgens het bedrijf te veel stappen nodig om een bandje vast te maken. Ook het gebruik van pinnetjes en andere sluitsystemen zou veel makkelijker kunnen. Daarnaast bieden maar weinig bandjes de juiste sluitingen op een manier dat ze bij iedereen precies vast genoeg om de pols zitten.

watch-bandjes

Passend bandje functioneert beter

Als een bandje te los of te vast zit, heeft dat niet alleen effect op het draagcomfort. Een Apple Watch die te los zit, kan bijvoorbeeld ook minder goed hartslagmetingen doen dan een bandje dat precies goed vastgemaakt is. Dat is tijdens het sporten evenmin handig.

Er zijn wel bandjes die hier een oplossing voor bieden. Denk aan een klittenbandsluiting, maar het patent beschrijft een meer vernuftige oplossing met een geautomatiseerd systeem. Ook staan er in het document oplossingen als bandjes van een materiaal dat uit kan rekken en in kan krimpen. Via een systeem kan de Apple Watch zelf zien of het bandje strakker of juist losser moet.

Het is maar afwachten of er ooit iets van dit patent terecht komt. Apple vraagt om de haverklap patenten aan. Soms zien we de technologie later in producten terug, maar veel vaker nog horen we er niets meer van.

Watch Series 3

Apple bracht dit jaar een kleine verbetering uit voor zijn smartwatch. De Apple Watch Series 3 biedt minimale vernieuwing ten opzichte van zijn voorganger. Met name omdat de versie met een eigen 4G-netwerk nog niet in Nederland beschikbaar is. Wil je meer weten, lees dan ook onze Apple Watch Series 3 review.

Lees het laatste nieuws over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu