De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple neemt slimme slaaptracker Beddit over

Lars Paijmans
10 mei 2017, 10:33
1 min leestijd
Apple neemt slimme slaaptracker Beddit over

Apple heeft de slimme slaapmonitor Beddit en de bijbehorende iOS-app overgenomen. Gaat deze Apple Beddit overname jou een betere nachtrust bezorgen?

Lees verder na de advertentie.

Waarom Apple Beddit overneemt

In de privacyverklaring op de website van Beddit bevestigt het bedrijf de Apple-overname. “Je persoonlijke data zal verzameld, gebruikt en behandeld worden conform de Apple Privacy Regels,” aldus Beddit.

Beddit Sleep Monitor is een combinatie van een band en een app. De band leg je onder je laken, op je matras. Terwijl jij slaapt verzamelen de sensoren in de band continu gegevens.

Apple Beddit

Hoe diep je slaapt, wanneer je wakker wordt en hoeveel je beweegt wordt bijvoorbeeld geregistreerd. Maar ook de kamertemperatuur, snurkgeluid en je hartslag worden vastgelegd. De bijbehorende iOS-app brengt deze gegevens overzichtelijk in kaart. Met deze gegevens ontdek je dagelijkse en wekelijkse patronen in je slaap. Hoe langer je Beddit gebruikt, des te meer de app laat zien hoe je slaapritme verbeterd kan worden. Vergelijkbaar met de Sleepcycle-app, maar dankzij de fysieke band die in je bed ligt wel betrouwbaarder.

Slaapmonitor blijft (voorlopig) verkocht worden

Beddit verkoopt de slaapmonitor al een tijdje in de Apple Store. Zoals het er nu naar uitziet zal Apple de slaapmonitor ook blijven verkopen, al heeft het bedrijf dit nog niet bevestigd.

De verzamelde gegevens zouden bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om de Gezondheid-app te verbeteren, maar kan ook een rol gaan spelen in toekomstige versies van iOS of de Apple Watch. Zo kreeg de Wekker-app met iOS 10 al een Bedtijd-functie. Vermoedelijk wordt deze in de toekomst verder uitgebreid na de overname van Beddit.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Beddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu