3 opvallende zaken rondom de Beats overname

Rutger Otto
28 mei 2014, 15:03
3 min leestijd
3 opvallende zaken rondom de Beats overname

‘Apples grootste aankoop in haar geschiedenis is goedkoper geworden’, meldt de New york Post. Apple zou Beats Electronics officieel overnemen, maar voor minder geld dan aanvankelijk werd gedacht. Drie zaken zijn opvallend aan de Beats overname.

Lees verder na de advertentie.

apple beats

Financial Times bracht een aantal weken geleden het nieuws naar buiten dat Apple Beats zou overkopen, het bedrijf van Dr. Dré dat koptelefoons verkoopt en een eigen muziekdienst heeft. De kosten? 3,2 miljard dollar, het meeste geld dat Apple ooit neertelde voor een overname. De New York Post meldt nu echter dat Apple iets goedkoper uit is. Het bedrijf uit Cupertino zou 3 miljard dollar betalen voor Beats.

Geruchten rondom de Beats overname worden gekenmerkt door een aantal opvallende zaken. Dit zijn er drie.

1. Het filmpje van Dr. Dré

Temidden van al het geruchtennieuws over een eventuele overname, leek Dr. Dré het te bevestigen in een filmpje dat op Facebook werd geplaatst. Acteur Tyrese Gibson plaatste de foto. Hij feliciteerde Dr. Dré in zijn studio met de grap dat de Forbes-lijst moet worden aangepast omdat Dré ineens flink rijker is geworden. Op het feestje (waar de dure champagne waarschijnlijk rijkelijk vloeide) richt ook de beroemde producer zelf zich tot de kijker: “De eerste miljardair van de hiphop, hier vanuit de West Coast.”

Al snel ging het filmpje het internet over. En hoewel Tyrese Gibson de video later verwijderde, was het kwaad al geschied. Hieronder kun je hem bekijken via YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=guMFKBXp544

2. Apple in totale paniek

Na het zien van de video, raakte Apple in totale paniek, volgens VentureBeat. Ineens leek het alsof de overname van Beats Electronics werd uitgesteld. Billboard sprak een aantal bronnen die met verschillende redenen voor uitstel kwamen. Zo zouden er twijfels bestaan over de vraag of Jimmy Iovine en Dr. Dré goede Apple-managers zouden zijn, zeker nadat het filmpje van Tyrese Gibson online verscheen. Een andere reden kon zijn dat Beats Music slechts voor een deel in handen van Beats is. En als Apple het bedrijf wil overnemen voor de streamingsdienst, zou er onenigheid kunnen zijn over de prijs.

3. Apple koopt Beats voor 200 miljoen dollar minder dan gepland

Nu lijkt de deal tóch deze week rond te komen. Voor 3 miljard dollar in plaats van 3,2 miljard. Alweer een opvallend bericht rondom de overname. Want heeft het filmpje van Dr. Dré hem 200 miljoen euro gekost? Of ligt het ergens anders aan? Misschien wel aan het gelekte rapport waaruit blijkt dat Beats Music afgelopen maart slechts 111 duizend betalende abonnees had, beduidend minder dan de 10 miljoen gebruikers die Spotify elke maand betalen. Dat gegeven zou hebben kunnen leiden tot een vermindering in waarde van het bedrijf door advocaten van Apple. Toch hecht het bedrijf uit Cupertino veel waarde aan de zeer winstgevende audio-apparatuur van Beats, met koptelefoons die tot wel 450 dollar kosten.

Naar verwachting zal Apple volgende week tijdens de WWDC vertellen over de overname van Beats. Ook Jimmy Iovine en Dr. Dré zouden daarbij aanwezig zijn. Lees ook wat onze verwachtingen voor het evenement zijn op onze speciaal daarvoor ingerichte WWDC 2014 pagina.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu