‘Beats Music wordt met de volgende iOS-update een standaard app’

Rutger Otto
20 november 2014, 9:01
1 min leestijd
‘Beats Music wordt met de volgende iOS-update een standaard app’

Nadat Apple Beats in mei van dit jaar overnam, hoorden we weinig meer over de dienst. Nu gaan er geruchten dat Beats Music volgend jaar in de nieuwe iOS-update wordt geïntegreerd.

Lees verder na de advertentie.

Apple Beats Music

Was het Apple allemaal om de koptelefoons te doen, of gaat het bedrijf uit Cupertino tóch nog iets doen met Beats Music, de muziekdienst van Beats? Als we de Financial Times mogen geloven wel. Volgens de krant wordt Beats Music met de volgende iOS-update standaard meegeleverd.

Daarover schrijft de Financial Times:

“Het integreren van de betaalde Beats dienst in een iOS software update zou al in maart kunnen gebeuren, hebben ingewijden ons verteld. Het zou Apples eerste echte slag zijn om van de Beats-overname te kunnen profiteren, nadat het bedrijf voor 3 miljard dollar werd overgenomen.”

beats music kosten

Beats in Nederland

Beats Music als voorgeïnstalleerde app zou best lucratief kunnen zijn voor Apple. De app staat dan namelijk op miljoenen iOS-apparaten, hoewel Beats Music in Nederland nooit is gelanceerd. De vraagt blijft ook of meer mensen van de dienst gebruik zullen maken als hij standaard op iOS zal staan, zeker omdat Spotify en andere diensten hier al zo veel voet aan de grond hebben.

Geruchten

Eerdere geruchten meldden dat Beats Music een plekje zou krijgen binnen iTunes. Recode berichtte dat Apple de prijs van Beats Music zou willen verlagen van 10 naar 5 dollar per maand. Daarmee zou Apple wel keihard de concurrentie aangaan met diensten als Spotify en Rdio. Zoals de Financial Times er nu over bericht lijkt het echter dat Apple Beats Music naast iTunes wil laten bestaan. Klanten kunnen dan kiezen om muziek te kopen of te streamen met een abonnement.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu