Apple beantwoordt vragen van FCC over het beleid in de app Store

Er zijn diverse personen ontevreden over de App Store, volgens hen gebeurd de goedkeuring niet objectief en moeten sommige applicaties te lang wachten op goedkeuring.
Apple heeft zojuist  de vragen van FCC beantwoordt over het beleid in de app store. Het FCC is een overheidsorganisatie van Amerika en dat heeft Apple waarschijnlijk aangespoord om eens duidelijkheid te geven in het beleid van de App Store.

Hier volgt een korte samenvatting van de antwoorden van Apple:

 40 werknemers 

Apple begint eerst met achtergrondinformatie over de iPhone. Na een paar alinea’s over wat de iPhone en de App store zijn, geeft het informatie over de goedkeuring in de Applicatie Store.
Er blijken 40 werknemers fulltime bezig te zijn met het beoordelen van de ingezonden applicaties/updates, die ruim 85000 per week zijn! Volgens Apple klopt de lange wachttijd niet, ze beweert dat 95% van de Applicaties binnen 14 dagen goedkeurd of afgekeurd zijn.

Apple vermeldt ook dat de applicaties worden goedgekeurd om de kwaliteit van de App Store hoog te houden en het ook voor kinderen veilig te houden.

Google Voice

Er was een tijdje onduidelijkheid over het “verdwijnen” van de Google Voice Applicatie. Met de Google Voice Applicatie zou je (goedkoop) kunnen bellen en sms’en op de iPhone. Apple ontkent het gerucht dat het is afgekeurd onder invloed van AT&T (Amerikaanse Provider) en legt uit waarom het wél is afgekeurd. De applicatie blijkt nog niet goedgekeurd te zijn, maar ook niet afgekeurd. Het wacht dus nog op een ander review. De reden hiervan is, is dat Google Voice de normale telefoon functie op de iPhone zou nabootsen en dat contactgegevens op een externe server worden opgeslagen.

AT&T

Op de vraag of AT&T een rol speelde in Applicaties zei Apple nee, maar bekende wel een afspraak met de provider te hebben. Om rekening met het data netwerk van de providers te houden heeft Apple een afspraak gemaakt om grote datastreaming enkel via de WiFi toe te staan (Slingbox, Skype etc.).

Voor de complete tekst, zie Apple

App Store Steve Jobs

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.