Apples tv-dienst strikt Battlestar Galactica-maker voor derde exclusieve show

Lars Paijmans
18 december 2017, 9:37
2 min leestijd
Apples tv-dienst strikt Battlestar Galactica-maker voor derde exclusieve show

Hoewel Apple stilletjes begon met het vormgeven van zijn videoplatform, vragen we ons nu af hoe dicht we bij de onthulling zijn. De derde grote serie is er namelijk al voor bevestigd.

Lees verder na de advertentie.

Apple strikt Battlestar Galactica-maker

Gaat 2018 het jaar worden waarin we een abonnement kunnen nemen op Apples tv-dienst? Het begint er steeds meer op te lijken. De afgelopen maanden heeft het bedrijf uit Cupertino een indrukwekkend team van tv-experts samengesteld, die vandaag wederom een belangrijke naam achter zich geschaard heeft.

Dit tv-team van Apple heeft de taak om de programmering samen te stellen van de dienst, met exclusieve shows die in de stijl van Netflix Originals alleen op het platform van Apple verschijnen. Ronald D. Moore is één van de eerste bekende namen die zijn nieuwe serie op de dienst uit zal brengen, zo schrijft Deadline.

Apple Battlestar Galactica

Dit is een bekende naam voor science fiction-fans, omdat Moore de populaire remake van Battlestar Galactica op zijn naam heeft staan. Hij gaat nu een compleet nieuw ‘Space Drama’ voor Apple schrijven. Hoewel de show gemaakt en geschreven wordt door Moore, wordt de productie gedaan door Matt Wolpert en Ben Nedivi, bekend van Fargo. Sony Pictures Television brengt de show uit.

Dat Apple deze grote naam achter zich heeft gekregen, is te danken aan het team met tv-experts dat nu voor het bedrijf werkt. Twee grote namen van Sony’s filmdivisie waren namelijk de eersten die zich bij Apple aansloten, en ongetwijfeld nog warme contacten bij Sony hebben om deze deal mogelijk te maken.

Drie eigen shows op de planning

Apple heeft grootste plannen met zijn tv-dienst. Er zou een budget van een miljard dollar voor vrijgemaakt zijn, die een dozijn aan exclusieve tv-shows op moeten leveren. Met de komst van Moore staat die teller op drie: naast het ruimtedrama komt er een reboot van Steven Spielberg’s Amazing Stories en een show met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon in de hoofdrol.

Lees ook: ‘Apple Music draait over 5 jaar om veel meer dan muziek’

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Deadline
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen