Apple onderzoekt avatar-functie voor gebruik in apps, iMessage en meer

Lars Paijmans
22 februari 2017, 19:01
2 min leestijd
Apple onderzoekt avatar-functie voor gebruik in apps, iMessage en meer

Een patent dat Apple toegekend heeft gekregen, is extra interessant met de komst van de iPhone 8 met 3D scan-frontcamera. In het patent zien we namelijk wat Apple hiermee kan doen.

Lees verder na de advertentie.

Apple avatar systeem onthuld via patent

Gisteren dook het gerucht op dat het bedrijf uit Cupertino een gloednieuwe frontcamera introduceert met de iPhone 8. Deze kan niet alleen gezichten herkennen, maar kan ook diepte zien. Een belangrijk detail, want hierdoor kan de camera een rol spelen in augmented reality-apps en -games.

Een mooi voorbeeld zien we vandaag terug in dit Apple-patent. Met een nieuwe techniek wil Apple je ene digitaal alter ego laten maken, net zoals bij de Mii’s van Nintendo en de Bitmoji-app. Deze Apple Avatar bewerking zou in een losse iOS-app plaatsvinden, terwijl de poppetjes die je ermee maakt op tal van andere plaatsen van iOS tegenkomt.

Apple Avatar

Zo kunnen de poppetjes een hoofdrol spelen in games, kun je ze delen op sociale netwerken en meer. Dat de figuurtjes geanimeerd kunnen worden, speelt hier een belangrijke rol bij. Denk bijvoorbeeld aan je avatar die ongeduldig met zijn voet op de grond tikt als je wacht op de reactie van je vriend.

Nieuwe functies voor iMessage, FaceTime en meer

In FaceTime komt de techniek van pas als je liever zelf niet in beeld komt. In plaats daarvan analyseert de iPhone je gezicht en doet je avatar je gezicht na. Deze verschijnt vervolgens op het scherm van de ontvanger. Apple zou hier de techniek van Faceshift voor gebruiken, een bedrijf dat twee jaar geleden werd overgenomen. Hoewel het slechts om een patent gaat, zet de functies ons wel direct aan het denken. Zeker in combinatie met de geruchten over de revolutionaire iPhone 8 camera, kan dit een van de manieren zijn waarop de techniek van pas komt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen