Apple haalt tweehonderd mensen van autoproject, maar schrapt het niet
Lars Paymans

Apple heeft het team dat aan een zelfrijdende auto werkt flink verkleind. Tweehonderd werknemers worden van het project afgehaald, al zegt het bedrijf nog steeds verder te werken aan de ontwikkeling van Project Titan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple autoteam met 200 man verkleind

Van de tweehonderd werknemers worden er meerdere overgeplaatst naar andere projecten van Apple, al zijn er ook ontslagen gevallen. In een verklaring aan CNBC bevestigt het bedrijf de beslissing, al is het niet duidelijk hoeveel mensen hierdoor op straat komen te staan.

Apple zelfrijdende auto

De beslissing zou gemaakt zijn als onderdeel van een reorganisatie, die plaatsvindt nu Doug Field terug aan het roer staat van het project, samen met Bob Mansfield. Field werkte vroeger bij Apple en Tesla en keerde in augustus terug om het autoproject in goede banen te leiden.

Dat het team drastisch verkleind is, wil nog niet zeggen dat het einde oefening is voor de zelfrijdende auto. Een woordvoerder van Apple bevestigt dat het bedrijf er nog steeds van overtuigd is dat er een enorme kans ligt in deze markt.

Lees ook: Waarom Apples ambitieuze autoproject nooit in de volgende versnelling raakte

Apple ziet nog steeds kansen

“We hebben een getalenteerd team dat aan geautomatiseerde voertuigen en systemen werkt. Nu we ons richten op een aantal kerntaken in 2019, zal een deel van het team naar andere projecten worden overgeplaatst binnen Apple”, aldus de woordvoerder.

De werknemers zouden onder meer het machine learning-team gaan versterken. “Er ligt een grote kans wat autonome systemen betreft, met Apple die een sleutelrol kan spelen. Het gaat hier immers om het meest ambitieuze machine learning-project ooit.”

In tegenstelling tot andere geheime projecten van Apple kon het bedrijf Project Titan en de bijbehorende zelfrijdende auto niet verborgen houden. Omdat er op de openbare weg getest moet worden, rijden er al maanden speciale auto’s van Apple rond met sensoren die de nieuwe techniek testen. Dit nieuws doet echter wederom vermoeden dat het nog jaren kan duren tot de eerste Apple-auto in de showroom staat.

Lees alles over Project Titan

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.