Californië staat Apple toe zelfrijdende auto’s te testen

Erwin Vogelaar
14 april 2017, 19:14
2 min leestijd

De Californische overheid heeft toestemming gegeven voor tests met zelfrijdende Apple-auto’s. Is dit voor een eigen auto van Apple, of enkel om software te testen?

Lees verder na de advertentie.

Apple-auto’s

Apple zit al tijden te flirten met de zelfrijdende auto. Nu is de volgende stap bereikt. De Californische overheid heeft Apple namelijk toestemming gegeven om zelfrijdende auto’s op de openbare wegen te testen. Naast Apple hebben onder andere ook Google, Tesla en Nvidia hiervoor toestemming gekregen. Dit betekent echter niet dat Apple zeker met een eigen zelfrijdende auto komt.

apple-auto's

Al meerdere keren hebben we namelijk begrepen dat Apple tijdens de ontwikkeling van de Apple-auto de focus heeft verplaatst van hardware naar software. Dus Apple zet voorlopig geen Apple-auto op de markt, maar maakt wel software die in auto’s van andere fabrikanten geplaatst kan worden. Ook deze software moet natuurlijk in de praktijk getest worden. Begin dit jaar zijn er verschillende Apple-medewerkers vertrokken naar automaker Tesla. Mogelijk omdat de overgang van hardware naar software bij het autoproject van Apple niet beviel.

Auto’s van de toekomst

Dat zelfrijdende auto’s de toekomst zijn hebben de grote technologiebedrijven wel in de gaten. Daarnaast staan er ook enkele bekende automerken op de lijst met bedrijven die de Californische weg op kunnen. Denk aan Volkswagen, Nissan, BMW, Honda, Ford en Subaru. Alle verschillende bedrijven lijken met een strijd bezig te zijn om als eerste goed werkende en vooral veilige zelfrijdende auto’s op de markt te zetten. Tesla staat nu duidelijk voorop en ook Google is prominent in beeld als het gaat om deze technologie. De zelfrijdende Google-auto is inmiddels geparkeerd bij zusterbedrijf Waymo, onder de paraplu van Alphabet.

Tesla’s Elon Musk heeft zich echter al meerdere keren uitgesproken over Apple. De ceo heeft vorig jaar gezegd dat Apple uiteindelijk de grootste concurrent van Tesla zou zijn op het gebied van zelfrijdende auto’s.

Update: Website Techcrunch heeft van de Californische Department of Motor Vehicles begrepen dat de vergunning gaat om drie voertuigen en zes bestuurders. Apple zal rijden in de Lexus RX540h, die Google ook gebruikt voor zijn testen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen