Deze analist weet het zeker: ‘de Apple-auto komt eraan’

Lars Paijmans
13 juli 2017, 16:51
1 min leestijd
Deze analist weet het zeker: ‘de Apple-auto komt eraan’

Apples autoplannen mogen misschien op een laag pitje staan, een analist zegt het zeker te weten: Tesla moet zich zorgen gaan maken over de Apple-auto’s.

‘Uiteindelijk maakt Apple auto’s’

Even leek het erop dat we voor 2020 al met de Apple-auto de weg op konden. Dat werd allemaal anders toen het bedrijf besloot zijn project met de codenaam Titan drastisch terug te schalen. Mensen werden ontslagen en in plaats van een volledige auto werd de focus verlegd op een softwaresysteem dat bij bestaande merken ingebouwd kon worden.

Vooraanstaand Morgan Stanley-analist Adam Jonas heeft zijn voorspelling voor de koers van Tesla inmiddels naar beneden bijgesteld. Een recent interview van Tim Cook was voor hem de druppel: “Tesla’s investeerders moeten zich voorbereiden op serieuze concurrentie uit de hoek van Apple”, vertelt hij tegen Bloomberg.

Apple Auto's

In dat interview noemde Cook de autoindustrie ‘een kernfocus voor Apple’ die als erg belangrijk wordt gezien. Hij maakte deze opvallend eerlijke opmerking toen de eerste testauto’s met Apples zelfrijdende software de weg op gingen. Iets wat lastiger te verbergen is dan het stilletjes ontwikkelen van een smartphone.

Stanley denkt dat Apple alleen nog maar harder zijn best zal doen om talent weg te kapen bij Tesla en andere autobedrijven. “We zijn er van overtuigd dat Apple met software begint, maar later een volledige auto lanceert”, aldus Jonas. “Apple investeert zich altijd verticaal in een markt. Ze willen zowel de hardware als de software beheren. Dat zal met de auto niet anders zijn.” Dit moet uiteindelijk voor een nieuw platform zorgen waar op voortgebouwd kan worden. Net zoals tablets, smartwatches, desktops en smartphones dat zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorie: Apple
Spotlight: Project Titan

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's