De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple neemt afslag met autoproject, ontslaat tientallen werknemers’

Rutger Otto
10 september 2016, 13:27
2 min leestijd
‘Apple neemt afslag met autoproject, ontslaat tientallen werknemers’

De plannen voor een auto van Apple zijn veranderd, daarom zouden gedeeltes van het project zijn afgesloten en tientallen werknemers zijn ontslagen.

Lees verder na de advertentie.

Apple autoproject

Apple zou zijn plannen voor een eigen auto recent hebben omgegooid. Project Titan staat nu onder leiding van Bob Mansfield (als opvolger van Steve Zadesky, die opstapte) en daarmee zou ook een verandering in het project zijn gestart. In plaats van een auto van Apple zou het bedrijf juist werken aan onderliggende technologie voor auto’s.

Het team van Project Titan bestond volgens geruchten uit ruim duizend man. Werknemers waren afkomstig van verschillende bedrijven, zoals Tesla en BMW. Omdat het project een nieuwe weg is ingeslagen, lijkt het erop dat Apple niet meer zoveel mensen nodig heeft. The New York Times schrijft dat Apple ‘tientallen’ medewerkers op straat heeft gezet.

iphone autohouders

Nieuwe strategie

De verschuiving van het Apple Car project kwam al eerder in het nieuws. Eind juli schreef The Wall Street Journal al dat Mansfield de nieuwe leider van het project was. Eerder was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van inmiddels bekende Apple producten, zoals de iPad, iMac en de MacBook Air. Bloomberg schreef al dat Apple zijn strategie rondom de auto veranderde: er wordt niet meer gebouwd aan een eigen auto, maar aan de onderliggende technologie ervoor.

Onduidelijkheid

Aanvankelijk zeiden anonieme bronnen dat Apple wel aan een eigen auto zou werken, waarschijnlijk elektrisch en mogelijk zelfrijdend. Die auto zou vanaf 2019 of 2020 van de productieband moeten rollen, maar die plannen zijn volgens de nieuwe berichten dus veranderd. Achter de schermen bij Apple zou nog steeds aan een autonome wagen gewerkt worden, maar dan alleen aan de technologie. Apple zou zelf geen auto meer bouwen, mogelijk zal het bedrijf samenwerken met een bestaande autofabrikant om Apple’s techniek te implementeren.

Het blijft onduidelijk wat Apple precies met het autoproject van plan is. De komende jaren zal het waarschijnlijk duidelijker worden – als het voor Apple zelf ook duidelijker is.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: NY Times
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu