De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Elektrische auto van Apple gaat in 2020 in productie’

Rutger Otto
20 februari 2015, 8:51
2 min leestijd
‘Elektrische auto van Apple gaat in 2020 in productie’

Het regent al een tijdje geruchten over de komst van een elektrische auto van Apple. Hij komt er echt, meldt Bloomberg. De wagen moet al in 2020 in productie gaan.

Lees verder na de advertentie.

Apple autoproductie

Hoewel er slechts geruchten naar buiten zijn gekomen, zou Apple binnenshuis de ontwikkelteams achter de broek aan zitten om de productie van de eerste Apple-auto over vijf jaar van start te laten gaan. Dat is een heel scherpe doelstelling, zelfs voor gevestigde automakers.

Dat melden althans bronnen die dichtbij de ontwikkeling staan, zo meldt Bloomberg. Normaal gesproken produceren automakers een nieuwe auto in zo’n vijf tot zeven jaar, maar Apple hoopt dat sneller te doen. De bron van Bloomberg bevestigt eveneens dat er een gespecialiseerd team aan ‘Project Titan‘ werkt. Er zouden 200 mensen aan werken, waaronder enkele experts in batterijen en robotica.

apple auto

Gespecialiseerd team

De afgelopen week kwam Apple in het nieuws doordat het bedrijf werknemers bij andere bedrijven probeerde te werven voor hun eigen project. Zo benaderde het bedrijf uit Cupertino mensen van Tesla en nam het mensen van A123 Systems over, dat onder meer accu’s ontwikkelt voor elektrische auto’s. Voor laatstgenoemde kaping kreeg Apple een rechtszaak aan de broek.

De bron meldt overigens dat Apple nog steeds kan besluiten om het hele auto-project alsnog af te blazen, bijvoorbeeld als hooggeplaatsten binnen het bedrijf zien dat de auto niet zo goed wordt als ze willen. Als Tim Cooks bedrijf er wel mee doorzet, kan Apple de automarkt gaan ontregelen, net zoals het deed bij de smartphonemarkt met de iPhone en de mp3-spelers (iPod).

Geruchten

De geruchten over Project Titan begonnen eerder deze maand toen mysterieuze busjes werden gespot in San Francisco. Deze busjes hadden high-tech apparatuur op het dak, waarvan mensen zeiden dat dat voor autonoom rijdende auto’s dient. Anderen dachten eerder aan een systeem om een Apple Kaarten te kunnen verbeteren.

Lees meer over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu