Apples autonome systeem gaat verder dan alleen zelfrijdende auto’s

Lars Paijmans
2 augustus 2017, 15:18
2 min leestijd
Apples autonome systeem gaat verder dan alleen zelfrijdende auto’s

Apple werkt aan een autonoom rijsysteem, maar een opvallende uitspraak van Tim Cook stelt dat deze techniek ‘voor meer dan alleen voertuigen’ gebruikt kan gaan worden. Wat bedoelt hij hier precies mee?

Lees verder na de advertentie.

Het Apple autonoom systeem

Tijdens het gesprek na het bekendmaken van de kwartaalcijfers van het derde kwartaal was Tim Cook opvallend openhartig: “We zijn erg gefocust op autonome systemen”, aldus de ceo. “We hebben een groot project dat loopt, en investeren hier ook flink in.” Ook noemde hij het ontwikkelen van deze autonome systemen de ‘de moeder aller kunstmatige intelligentie projecten’.

Apple autonoom systeem

Hiermee doelt Cook natuurlijk op Apples project om een zelfrijdende auto te maken. De ceo benadrukte echter voor het eerst dat dit project ook andere doelen kan hebben, die verder gaan dan zelfrijdende auto’s of andere voertuigen. “Autonome systemen kunnen in tal van situaties gebruikt worden”, aldus de ceo. Vervolgens benadrukte hij dat voertuigen slechts één van de categorieën zijn waarin deze techniek een cruciale rol speelt. “Verder wil ik er nog niet op ingaan”, besloot Cook.

De grote vraag is nu natuurlijk welke plannen Apple nog meer heeft voor het autonome systeem. In Cupertino zijn al tal van auto’s gesignaleerd waarin het bedrijf de techniek test. Voor het productieproces van Apple kan het echter ook een uitkomst bieden. In dat geval richt het zich niet op een consumentenproduct, maar kan het de productie van iPhone-onderdelen versnellen en goedkoper maken.

Productie in eigen hand

Dit zou mooi aansluiten bij de plannen die Apple sinds dit jaar heeft om meer productie in eigen hand te nemen. Zo zou het bedrijf van plan zijn om zelf grafische chips en andere onderdelen zelfstandig te maken. Dit heeft desastreuze gevolgen voor de leveranciers die nu nog produceren voor Apple, maar maakt het uiteindelijk makkelijker voor Apple om nieuwe producten geheim te houden en het proces beter te controleren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen