Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘Apple neemt Tesla-ingenieur aan voor autoproject’

Erwin Vogelaar
19 april 2016, 19:14
1 min leestijd
‘Apple neemt Tesla-ingenieur aan voor autoproject’

De geruchten rond Apples stappen in de auto-industrie blijven komen. Nu lijkt het er op dat het bedrijf uit Cupertino een topingenieur van Tesla heeft aangenomen.

Lees verder na de advertentie.

Apple neemt Tesla-ingenieur aan

Wat gaat Apple met de auto doen? Wordt er een complete Apple Car gemaakt, of gaat de focus toch naar een systeem dat in auto’s van andere fabrikanten geplaatst wordt? De geruchten wijzen toch naar een volledige auto, waar allerlei experts uit de auto-industrie op dit moment aan werken. Zo blijkt vandaag dat Apple Chris Porrit van Tesla heeft aangenomen. Porrit was de Vice President of Vehicle Engineering bij Tesla en eerder Chief Engineer bij Aston Martin. Niet de minste dus. De Apple Car, ook wel Project Titan genoemd, zou moeten gaan concurreren met Tesla op de markt met elektrische auto’s.

Apple neemt Tesla-ingenieur aan

De plek waar de auto’s tot leven moeten komen is in Duitsland. Dit blijkt uit een verslag van het Duitse Frankfurter Allgemeine. Apple zou een autolab opzetten in Berlijn waar vijftien tot twintig onderzoekers aan de slag gaan om aan ideeën te werken. Ook zal hier bedacht worden met welke fabrikanten Apple gaat samenwerken voor de productie en distributie van de auto in Europa.

De Frankfurter Allgemeine claimt zelfs dat de Apple Car al rond 2019/2020 op de Duitse wegen zal rijden. Het zou een klein voertuig zijn die gelanceerd wordt met een huurmodel. Dit zou betekenen dat je geen nieuwe auto hoeft te kopen om in een Apple Car te rijden, maar je deze voor enkele uren of langere tijd kunt huren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu