Zo wil Apple ‘autocorrect fails’ minder ongemakkelijk maken

Lars Paijmans
29 april 2016, 13:54
1 min leestijd
Zo wil Apple ‘autocorrect fails’ minder ongemakkelijk maken

Een gek bericht versturen omdat de autocorrectie-functie van de iPhone een woord plots verandert, is ons allemaal wel eens overkomen. Een nieuw patent van Apple laat een manier zien waarop je kan bewijzen dat je met een beruchte autocorrect fail te maken had.

Lees verder na de advertentie.

Autocorrect patent voorkomt ongemakkelijke situaties

In het patent, dat is ontdekt door AppleInsider, beschrijft Apple een techniek die door autocorrectie verbeterde woorden uitlicht, door er een blauw lijntje onder te zetten. Zo weet ook degene die je bericht ontvangt dat er een woord automatisch verbeterd is, en jij dus niet expres een gekke term verstuurt.

Autocorrect

Op een tekening in het patent is duidelijk het toetsenbord van een iPhone en de onderstreepte woorden die verbeterd zijn, te zien. Apple schrijft in het patent dat de ontvanger hierdoor niet kan zien wat je oorspronkelijk getypt hebt, maar het zorgt er wel voor dat je niet na een foutje direct een nieuw chatbericht hoeft te versturen waarin je uitlegt dat het om een autocorrectfout gaat.

Een simpele manier om autocorrectiefoutjes op te lossen, hoewel ze door de jaren heen natuurlijk ook voor wat komische situaties gezorgd hebben. Omdat het hier slechts om een patent gaat, is het nog maar de vraag of en wanneer Apple deze functie daadwerkelijk doorvoert. Wie weet is het een kleine nieuwe feature voor iOS 10, die we over een paar maanden ongetwijfeld te zien krijgen tijdens WWDC 2016.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu