De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple voegt weer auto-expert van Tesla toe aan eigen team

Rutger Otto
22 augustus 2015, 13:36
2 min leestijd
Apple voegt weer auto-expert van Tesla toe aan eigen team

Apple heeft recent een expert op het gebied van zelfrijdende auto’s aangenomen, die eerder bij Tesla Motors werkte. Waarschijnlijk gaat de expert bij Apple aan de slag met het ‘geheime auto-project’.

Lees verder na de advertentie.

Apple auto-team

Het bedrijf uit Cupertino blijft mensen uit de autobranche inhuren, waarschijnlijk voor Project Titan. Wat dat precies zal zijn is niet bekend, al gaan er hardnekkige geruchten dat Apple een eigen (zelfrijdende) elektrische auto wil maken. Op LinkedIn valt te lezen dat Jamie Carlson, die eerder bij Tesla werkte aan autonome wagens, nu bij Apple werkt. Wat hij daar precies gaat doen, staat niet in zijn werkomschrijving. Wel staat er ‘Speciale Projecten bij Apple’ achter zijn naam.

Naast Carlson zijn ook andere mensen uit de auto-industrie bij Apple gaan werken. Zo is er bijvoorbeeld iemand van Volkswagen bijgekomen. Verder is ook Xianqiao Tong binnengehaald, hij ontwikkelt systemen die chauffeurs assisteren bij NVIDIA.

project titan
Kan de auto van Apple eruit komen te zien als dit concept?

Project Titan

Volgens de geruchten werkt Apple momenteel met ruim 200 man aan het geheime autoproject. De afgelopen maanden heeft het bedrijf van Tim Cook al flink werknemers lopen shoppen bij autobedrijven als Ford, Tesla, A123 Systems en MIT Motorsports. Daaronder waren enkele grote namen binnen de industrie, dus waar Apple dan ook aan sleutelt, het bedrijf wil het in elk geval goed doen.

Als we de berichten van Reuters mogen geloven is Apple momenteel in gesprek met Daimler AG, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, om een samenwerking aan te gaan. Dat lijkt echter meer te gaan over software-toepassingen, want Daimler-ceo Dieter Zetsche zei tegen een Duits magazine: “Google en Apple willen een softwaresysteem aanbieden voor auto’s om hun ecosysteem naar de voertuigen te brengen”. Hij noemde dat zowel interessant voor autobedrijven als voor Apple en Google. Overigens werkt oud-ceo van Mercedes-Benz Johann Jungwirth momenteel ook bij Apple.

Verder kwam laatst nog in het nieuws dat Apple een goed beveiligde testbaan zoekt, wellicht om zijn eigen auto te testen. Daarover lees je in dit bericht meer.

Lees meer over Apple

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen