‘Onderzoek naar oplaadstations Apple Car in volle gang’

Erwin Vogelaar
25 mei 2016, 19:08
2 min leestijd
‘Onderzoek naar oplaadstations Apple Car in volle gang’

De geruchten rond de Apple Car blijven maar komen. Nu lijkt het er op dat Apple bezig is met onderzoek naar mogelijkheden voor het bouwen van oplaadstation voor de auto.

Lees verder na de advertentie.

Apple Auto oplaadstations

Is Apple echt bezig met het maken van een auto? In ieder geval lijkt het wel zeker dat het bedrijf bezig is het met onderzoek of een auto past bij Apple en hoe zo’n auto er uit zou komen te zien. Als de Apple Car er komt zal het voertuig sowieso volledig elektrisch zijn, zoals de prachtige wagens van Tesla. Bij elektrische auto’s horen natuurlijk ook oplaadstations en Apple is nu in gesprek met partijen om daar meer over te weten te komen.

apple auto oplaadstations

Tesla staat onder andere bekend om zijn oplaadstations. Deze locaties geven bestuurders van een Tesla-auto de mogelijkheid om gratis het voertuig weer op te laden. Uiteraard kan de Tesla ook thuis via een klein oplaadstation opgeladen worden. Apple onderzoekt nu hoe zulke stations werken en wat er eventueel mogelijk is voor de Apple Auto. Volgens Reuters spreekt Apple met oplaadstationbedrijven over de onderliggende technologie, specifiek voor de auto die Apple wil maken. Het is duidelijk dat Apple nog steeds in een onderzoekende fase zit. Zeker als het nu nog rondvraagt over onderliggende technologieën.

Of we met de Apple Car ook allemaal een auto moeten kopen of dat we deze kunnen delen is ook nog niet duidelijk. Gisteren kwamen we met het nieuws dat Apple een patent is toegekend om autosleutels aan te maken en te delen. De sleutel zit verwerkt in een primaire iPhone, maar er kan toegang aan andere iPhones gegevens worden. Een autodeeldienst zou Apple duidelijk onderscheiden van Tesla op de automarkt. Verwacht echter niet dat de Apple Car binnenkort al op de markt te vinden is. Zeker niet in Europa.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu