Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘De Apple auto komt er: nog vier jaar wachten’

Rutger Otto
22 september 2015, 8:52
2 min leestijd
‘De Apple auto komt er: nog vier jaar wachten’

Terwijl de geruchten rond een auto van Apple zich opstapelen, luidt het laatste bericht dat we er over vier jaar al in kunnen rijden.

Lees verder na de advertentie.

Apple auto in 2019

Dat schrijft The Wall Street Journal (WSJ) op basis van ingewijden. De Amerikaanse krant schrijft dat Apple zich op 2019 richt om de auto te kunnen leveren. In aanloop daarvan zou Apple meer mensen willen aannemen om de snelheid van het productieproces op te krikken.

Volgens de WSJ heeft Apple groen licht om aan de auto te werken. “Dat kwam er na een jaar van onderzoek naar een auto onder het merk Apple, met onder meer meetings met twee groepen van regeringsautoriteiten in Californië”, staat in het artikel. “Leiders van het project, dat de codenaam Titan draagt, hebben toestemming gekregen om het team van 600 personen te verdrievoudigen, hebben bronnen verteld.”

apple en bmw
‘Apple wilde dat de BMW i3 de basis voor de Apple auto zou vormen’

Geruchten rond de auto

De laatste tijd heeft Apple overigens al flink wat mensen uit de auto-industrie aan boord gehaald om aan een geheim project te werken. Dat was bijvoorbeeld te zien op LinkedIn. Inmiddels heeft het bedrijf uit Cupertino leiding over mensen die eerst bij bedrijven als Ford, Tesla en Volkswagen werkten.

Waar sommige geruchten gingen dat Apple een zelfrijdende auto zou maken, maar volgens The Wall Street Journal is dat niet waar. Tenminste, niet direct, maar wellicht in een later stadium. Onbekend is hoe de Apple-auto eruit komt te zien. Eerder had het bedrijf gesprekken met BMW omdat het de BMW i3 als basis wilde gebruiken, maar die gesprekken liepen spaak.

Mogelijk vertraging

Geruchten gingen overigens al dat Apple de auto in 2020 op de markt zou brengen. WSJ meldt dat 2019 niet per se gehaald wordt als verkoopjaar, maar dat dan in elk geval de basis van de auto moet staan. Daarnaast moeten we rekening houden met eventuele vertraging. Maar tot Apple iets heeft aangekondigd, moeten we de grootste rekening houden met de mogelijkheid dat de auto er helemaal niet komt.

Lees meer over Apple

Bron: WSJ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu