‘Apple neemt nieuwe auto-experts aan voor Project Titan’

Rutger Otto
21 juli 2015, 8:49
2 min leestijd
‘Apple neemt nieuwe auto-experts aan voor Project Titan’

De geruchten over een auto van Apple duiken weer op. Het bedrijf heeft belangrijke mensen uit de auto-wereld aangetrokken als nieuwe werknemers.

Lees verder na de advertentie.

Apple auto-experts

De nieuwste en grootste aanwinst heet Doug Betts. Hij werkte eerder als topman bij de Chrysler Group, waar hij wereldwijd de service en kwaliteit van producten overzag. Op Betts’ LinkedIn-pagina valt nu te lezen dat hij in juli bij Apple is gaan werken. Er staan verder geen details bij, bij zijn functieomschrijving staat ‘Operations’.

Betts komt niet vanuit het niets in de autowereld. Voordat hij zich bij Chrysler bezighield met ontwikkelen, probleemoplossing en het overzien van productie, werkte hij bij bedrijven als Nissan, Toyota en Michelin.

apple auto-experts

Meer mensen bij het team

Naast Betts heeft Apple meer mensen van een nieuwe baan voorzien, zoals onderzoeker Paul Furgale, die in zelfrijdende auto’s is gespecialiseerd. Volgens The Wall Street Journal is Apple op zoek naar experts op het gebied van robotica. “Eerder dit jaar haalde Apple Paul Furgale aan boord, een gewaardeerde wetenschapper uit Zwitserland”, schrijft The Wall Street Journal. “Hij is begonnen met het rekruteren van andere experts om te werken aan een geheim project.” Furgale heeft eerder gewerkt aan een technologie waarmee auto’s zichzelf kunnen inparkeren.

Project Titan

Dat project zou ‘Project Titan‘ kunnen zijn. Details daaromheen lekten in februari van dit jaar. Apple zou werken aan een eigen auto. Naar verluidt werken honderden mensen aan de ontwikkeling van een elektrische wagen. Apple is ondertussen op zoek naar mensen uit de auto-wereld, zoals Betts, om bij het team te voegen. Geruchten hebben eerder gemeld dat de auto in 2020 geproduceerd moet gaan worden, maar hoewel alles op de komst van een auto lijkt te wijzen, is helemaal niets zeker tot Apple het bevestigt. Voorlopig moeten we het nog even met geruchten en lekken doen.

Lees meer over Apple

Bron: WSJ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen