Documenten bieden nieuwe informatie over Apples autoproject

Rutger Otto
22 april 2017, 10:22
2 min leestijd
Documenten bieden nieuwe informatie over Apples autoproject

Apple ontwikkelde een ‘geautomatiseerd systeem’ voor zelfrijdende auto’s. Werknemers kunnen een trainingsprogramma volgen om dit systeem te testen.

Apple auto documenten

In documenten van Apple valt te lezen wat het bedrijf met technologie voor zelfrijdende auto’s van plan is. Die papieren kwamen in handen van Business Insider. Eerder deze maand kreeg Apple van de Californische overheid toestemming om autonoom rijden op de openbare wegen te testen. Verdere plannen waren tot nu toe echter onduidelijk. Apple houdt het vermeende autoproject namelijk geheim voor de buitenwereld.

De nieuwe documenten zijn wat dat betreft informatiever. Daarin staan verwijzingen naar een ‘geautomatiseerd systeem van Apple’ en een ‘ontwikkelingsplatform’. De termen refereren waarschijnlijk naar het softwaresysteem voor zelfrijdende auto’s dat het bedrijf van Tim Cook zou bouwen.

Apple Didi Chuxing

Training voor werknemers

“Het platform gebruikt hardware en software om de omgeving te monitoren”, staat in de papieren beschreven. De technologie de auto elektrisch aansturen met commando’s voor onder meer sturen, versnellen en remmen. In de trainingsdocumenten staat uitgelegd hoe de bestuurder het stuur weer in eigen handen neemt, mocht dat nodig zijn.

Voordat werknemers aan de slag mogen met het softwareplatform van Apple, moeten ze zeven examens doen als onderdeel van de training. Zij moeten bijvoorbeeld auto’s door een krappe U-bocht loodsen, ineens schakelen of plotseling versnellen. Volgens het Department of Motor Vehicles is Apple van plan om SUV’s te gebruiken: de Lexus RX450h uit 2015, die Google ook gebruikt. Zes chauffeurs met expertise in onderdelen als machine learning zouden de auto’s gaan besturen.

Apples auto

Geruchten over een autoproject van Apple gaan al jaren. Het plan zou eerst zijn om zelf een auto te bouwen, maar van dat idee lijkt het bedrijf inmiddels afgestapt. In plaats daarvan werkt Apple aan een softwareplatform dat aan bestaande automerken geleverd kan worden. Het project zou worden geleid door Bob Mansfield, die eerder de iPad, iMac en MacBook Air onder zijn hoede nam.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's