Zo wil Apple het delen van auto’s gemakkelijker maken

Lars Paijmans
24 mei 2016, 15:18
2 min leestijd
Zo wil Apple het delen van auto’s gemakkelijker maken

Of Apple nu wel of niet met een auto bezig zou zijn laten we even in het midden, maar dit patent om tijdelijke autosleutels aan te maken en te delen zouden we graag in de iPhone terugzien.

Lees verder na de advertentie.

Apple auto delen beschreven in patent

Het patent dat vandaag is toegekend beschrijft een techniek die het heel makkelijk en flexibel maakt om tijdelijke autosleutels aan te maken. De eigenaar van de auto wijst een iPhone als primair toestel aan, die te allen tijden volledige toegang heeft tot de auto.

Apple Auto Delen

Vanuit deze ‘hoofd-iPhone’ kunnen andere apparaten toegang krijgen voor een bepaalde tijd. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je de auto een dag aan een vriend wilt uitlenen: koppel zijn iPhone 24 uur lang aan jouw auto en hij heeft een dag de tijd om met je auto te rijden.

Lees ook: Waarom een auto van Apple heel logisch is

In de tekst staat verder beschreven hoe de primaire iPhone ook een snelheidslimiet in kan stellen, of bijvoorbeeld aangeeft dat er alleen overdag met het voertuig gereden mag worden. Opvallend genoeg is het techniek erg breed als het om ondersteunde toestellen gaat.

Gouden vondst voor auto-deeldienst?

Het toegekende auto-patent is opvallend als we het naast een gerucht van een aantal maanden geleden leggen. Daaruit blijkt namelijk dat Apple hun eerste Apple Car niet voor individuen op de markt zou willen brengen, maar er een autodeeldienst van wil maken. Een dergelijke techniek waarbij smartphones fungeren als autosleutels zou hier natuurlijk perfect op aansluiten, om een Apple auto delen gemakkelijk en snel te maken.

Reken er overigens niet op dat we de auto van Apple binnenkort al te zien krijgen. Tim Cook heeft onlangs wel hints laten vallen, maar gaf daarbij ook al aan dat deze voorlopig niet naar Nederland komt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: USPTO
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu