‘Apple ontwikkelt autosoftware op kleine schaal in Canada’
Lars Paymans

Terwijl Tim Cook vooral geheimzinnig doet over Apples autoproject, is er een nieuw verhaal opgedoken. Apple zou een nieuw kantoor geopend hebben in Kanata in Canada. Daar werken tientallen Apple engineers aan het autoproject.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple auto Canada: in de buurt van Blackberry QNX

Het verhaal is afkomstig van Bloomberg, die zich al vaker bewezen heeft als betrouwbare bron. Dat Apple uitgerekend naar Ottawa wijk Kanata uitwijkt is niet verrassend. Onder meer BlackBerry heeft er een kantoor zitten dat zich op QNX focust.

Apple auto Canada

QNX is een besturingssysteem voor auto’s dat al door Volkswagen, Audi, BMW, GM en Ford gebruikt wordt. Nu Apple de focus van het autoproject verlegd heeft naar software, is het team dat QNX ontwikkelde ineens een stuk interessanter geworden voor Apple.

Het gerucht is extra aannemelijk omdat in juli de CEO van QNX al overgestapt zou zijn naar Apple. Tientallen medewerkers volgden zijn voorbeeld en daarnaast nam Apple ook nog wat ander personeel aan voor het nieuwe kantoor. Volgens Bloomberg wordt er in dit kantoor gewerkt aan een besturingssysteem voor de auto. Het is echter nog onduidelijk of het hier om een infotainment-systeem gaat of software die de volledige auto omvat.

Apple beslist eind 2017 pas

Apple zou het opgegeven hebben om een eigen auto te ontwikkelen. Ook weet het bedrijf nog niet zeker of deze nieuwe auto-software ooit uitgebracht zou worden. Het team zou tot het einde van 2017 hebben om hun visie door te ontwikkelen. Daarna hakt Apple de knoop door of er mee doorgegaan wordt of Apples autoplannen voorgoed aan de kant van de weg worden gezet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.