‘Apple ontwikkelt accu voor elektrische auto in China’

Lars Paijmans
21 juli 2017, 10:06
1 min leestijd
‘Apple ontwikkelt accu voor elektrische auto in China’

Apples auto-ambities krijgen opnieuw vorm. Samen met een Chinese fabrikant werkt het bedrijf aan accu’s voor elektrische auto’s.

‘Apple auto-accu in ontwikkeling’

Apple en het Chinese Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) hebben de handen ineen geslagen. In het diepste geheim ontwikkelen de twee bedrijven een accu voor een elektrische auto. Volgens Yicai Global hebben de bedrijven inmiddels een geheimhoudingsverklaring getekend.

Het enige wat de anonieme bron zeker zegt te weten, is dat de samenwerking zich focust op accu’s. Dat Apple voor CATL kiest is geen toeval. Sinds 2011 is het een zusterbedrijf van Amperex Technology Limited, een belangrijke fabrikant van iPhone-batterijen en andere Apple-producten. De lithium-ion batterijen van CATL worden onder meer gebruikt in bussen en personenauto’s.

Apple auto-accu

Mocht het gerucht kloppen, dan is het een opmerkelijke beslissing voor Apple. Onlangs benadrukte Tim Cook nog dat zijn bedrijf zich vooralsnog alleen op de zelfrijdende software van auto’s richt. “We zien het als een kern-technologie die enorm belangrijk wordt.”

Project Titan 2.0

Apple sleutelt al jaren aan zijn eigen auto met Project Titan. Aanvankelijk zou Apple aan een volledige auto werken, maar eind vorig jaar werden deze werkzaamheden stopgezet. Het project werd teruggeschaald en met een schone lij begon een kleiner team met het ontwikkelen van software.

Toch benadrukte een analist deze week nog stellig dat er vroeg of laat een volledige Apple-auto over de weg rijdt. “Apple investeert zich altijd verticaal in een markt. Ze willen zowel de hardware als de software beheren. Dat zal met de auto niet anders zijn.” Nu het bedrijf uit Cupertino al aan een accu werkt, lijkt deze uitspraak ineens een geluk geloofwaardiger.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Yicai Global
Categorieën: Apple, Geruchten
Spotlight: Project Titan

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's