De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple vraagt aandacht voor autisme met nieuwe filmpjes

Rutger Otto
2 april 2016, 16:19
2 min leestijd
Apple vraagt aandacht voor autisme met nieuwe filmpjes

April is ‘Autism Acceptence Month’, een initiatief waarmee een maand lang wordt stilgestaan bij autisme. Ook Apple draagt een steentje bij en toont hoe een austistische jongen een stem kreeg dankzij de iPad.

Apple’s autisme-filmpjes

Ter gelegenheid van Autism Acceptence Month heeft Apple twee prachtige video’s gemaakt met en over Dillan. Hij is een autistische tiener die een iPad met apps gebruikt om zijn gedachten uit te spreken aan andere mensen. Zelf spreekt hij niet, daarom ging hij op zoek naar andere manieren en kwam hij uit bij Apple.

Dillan heeft de pech dat hij zijn gedachten niet hardop kan uitspreken, maar de iPad heeft hem een stem gegeven. Met handige apps is het ook voor hem mogelijk om zich uit te spreken door woorden in te typen. Apple heeft twee filmpjes gemaakt waarin hij laat zien hoe dat werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=oMN2PeFama0

Met name Dillan’s Voice is een emotionele video, waarin hij zijn vertelt over zijn autisme. In de andere video, Dillan’s Path, zien we andere mensen over hem praten en dat zijn autisme aanvankelijk behoorlijk lastig was. “Niet kunnen praten is niet hetzelfde als niets te zeggen hebben”, zegt zijn moeder. “Sinds hij typt, kan hij zijn gevoelens onder woorden brengen. Het is geweldig om eindelijk de stem van je kind te horen.”

https://www.youtube.com/watch?v=UTx12y42Xv4

Hoe Apple autisme vroeg ontdekt

Het zijn twee geweldige filmpjes waarin duidelijk een iPad te zien is, maar Apple legt het er niet te dik bovenop. Het bedrijf van de laatste tijd is de laatste tijd erg gefocust op gezondheid en de verbetering ervan. Niet alleen wat betreft ziektes, ook op het gebied van autisme werkt Apple aan oplossingen.

Lees ook: Waarom Apple meer focust op milieu en gezondheid

Eind 2015 kondigde Apple bijvoorbeeld al een app aan met de naam Autism & Beyond. Daarmee kunnen de emoties van kinderen geanalyseerd worden om sneller te constateren of een kind autisme heeft. Het registreren van de emoties gebeurt met de FaceTime-camera op de voorkant van de iPhone of iPad. Dankzij algoritmes kan dan bekeken worden of er sprake is van autistisch gedrag.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu