Gelekt: ‘Apple test augmented reality-bril al maanden intensief’

Lars Paijmans
21 april 2017, 8:30
2 min leestijd
Gelekt: ‘Apple test augmented reality-bril al maanden intensief’

Vooralsnog werd Apple’s augmented reality-bril alleen genoemd in vage geruchten, maar deze gelekte documenten zijn de eerste concrete aanwijzing naar een prototype. Dat wordt al maanden intern getest.

Lees verder na de advertentie.

Apple augmented reality-bril actief getest

Gizmodo heeft een stapel met interne Apple-documenten in handen, waarin incidenten op de werkvloer worden vastgelegd. De lijst werd gemaakt door een externe instantie, die het document vervolgens per ongeluk naar honderden Apple—medewerkers stuurde. Daarna duurde het niet lang tot het document in de mailbox van Gizmodo terecht kwam.

In de lijst staan meer dan 70 incidenten op de werkvloer beschreven die tijdens het testen van nieuwe producten plaatsvonden. De rapporten uit februari en maart zijn extra opvallend, omdat hier tussen de regels door over een augmented reality-bril gesproken wordt.

Apple augmented reality-bril

In totaal zijn er twee meldingen gedaan van een ‘prototype voor ogen’ die problemen opleverde. In het eerste geval kreeg een tester last van haar oog, waarna ze naar de optometrist gestuurd werd en het prototype in beslag werd genomen. De tweede persoon kreeg oogpijn, wat mogelijk te maken heeft met het product.

Een andere bron van Gizmodo benadrukt dat het hier om een prototype van Apples augmented reality-bril gaat. Omdat de tests uit februari en maart stammen, sluit dit aan bij het gerucht dat het uiteindelijke product op zijn vroegst pas over een jaar verschijnt.

Eerst iPhone-AR, dan een bril

Vooral CEO Tim Cook heeft de laatste maanden meerdere hints laten vallen dat Apple met AR bezig is. Zo zou de iPhone 8 een speciale cameralens krijgen die augmented reality-functies mogelijk maakt, een voorproefje op een volwaardige AR-bril die later pas verschijnt.

Met augmented reality wordt er een virtuele laag over de echte wereld gelegd. Hiermee kun je bijvoorbeeld de routebeschrijving op de weg uitgetekend zien worden, of met de hulp van objectherkenning informatie opzoeken door ergens naar te kijken. Naast Apple zijn ook Facebook, Microsoft, Google en andere bedrijven druk bezig om hun eigen AR-toepassingen te maken.

Lees ook: Waarom augmented reality zo belangrijk is voor Apple en alle andere techbedrijven

Bron: Gizmodo
Categorie: Apple
Device: Apple Glass

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's