‘Een AR-bril is Apples belangrijkste nieuwe project naast de iPhone’
Lars Paymans

De Apple augmented reality bril is volgens ingewijden naast de iPhone het belangrijkste nieuwe product voor Apple.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Apple augmented reality bril net zo belangrijk als iPhone-project’

Uit een nieuw rapport van The Financial Times blijkt dat Apple het AR-project in de volgende versnelling heeft gezet. Inmiddels zou het zelfs Project Titan voorbijgestreefd zijn, het autoproject waarmee Apple eind vorig jaar een flinke stap terugzette.

Apple augmented reality bril

Door deze hoge prioriteit zou er volgens de bronnen al gekeken worden om van de Apple augmented reality bril van een onderzoek naar een consumentenproduct om te vormen. Het zou echter nog minstens een jaar duren voordat deze bril in de schappen ligt.

Dit sluit aan bij het uitgebreide achtergrondverhaal dat Bloomberg vorige week publiceerde. Daaruit bleek dat er inmiddels honderden Apple-medewerkers met het AR-project bezig zijn. De eerste resultaten van deze inspanning zouden we mogelijk al te zien krijgen met de komst van de iPhone 8, wat ook blijkt uit de zojuist aangekondigde Clips-app van Apple.

Het eerstvolgende nieuwe Apple-product?

Pas later zou de Apple augmented reality bril op de markt komen, die je net als de Apple Watch draadloos moet koppelen aan een iPhone of iPad. Deze zou mogelijk in samenwerking met Carl Zeiss worden gemaakt en legt de nadruk op een ‘lichtgewicht’ ontwerp.

Apple-CEO Tim Cook raakt maar niet uitgepraat over de mogelijkheden van AR en zei onlangs nog dat de techniek net zo groot kon worden als de smartphone. Ook bezocht hij onlangs Magic Leap, een bedrijf die later dit jaar waarschijnlijk zijn eerste AR-bril op de markt brengt.

Lees ook: ‘Apple brengt augmented reality eerst naar de iPhone, gevolgd door AR-bril’

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.