De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Hoe Apple Music jou beter gaat helpen met het ontdekken van nieuwe muziek

Lars Paijmans
15 oktober 2018, 10:57
2 min leestijd
Hoe Apple Music jou beter gaat helpen met het ontdekken van nieuwe muziek

Om Apple Music slimmer te maken zou Apple de startup Asaii hebben overgenomen. De software maakt het ontdekken en herkennen van artiesten een stuk gemakkelijker.

Lees verder na de advertentie.

Apple koopt Asaii

Apple heeft de overname nog niet bevestigd, maar Axios schrijft op basis van anonieme bronnen dat de deal rond is. De oprichters van het bedrijf hebben op hun LinkedIn inmiddels gezegd dat ze voor Apple werken, en op Twitter stelt Asaii dat Apple naar verluidt iets minder dan honderd miljoen dollar voor het bedrijf zou hebben betaald.

Apple Music asaii

Waarom Apple geïnteresseerd zou zijn in de techniek van Asaii is geen raadsel. Het bedrijf staat bekend om zijn software die herkent welke artiesten op dit moment populair zijn. Aan iedere artiest wordt een score gekoppeld, opgebouwd op basis van het aantal geluisterde minuten en de gerelateerde zoekopdrachten.

Bands met een hoge score komen hierdoor automatisch naar boven, wat het voor Apple makkelijker maakt om nieuwe artiesten te ontdekken en vervolgens uit te lichten in de Muziek-app. De overname van Asaii zal dan waarschijnlijk ook een positieve invloed hebben op het onderdeel van Apple Music dat zich richt op het ontdekken van nieuwe muziek. “Onze software ontdekt opkomende artiesten al tien weken voordat ze in de hitlijsten staan”, aldus de website van Asaii.

Een uitkomst voor Apple Music en iTunes

Daarnaast is de software een handig hulpmiddel voor muzieklabels en managers. Met het programma is te zien hoe luisteraars bij hun muziek terecht komen en welke nummers het meest worden beluisterd. Of Apple deze informatie zelf gaat gebruiken, of ook met derden gaat delen, is nog niet duidelijk.

Asaii is het tweede bedrijf in relatief korte tijd dat Apple overneemt om Apple Music te verbeteren. Onlangs werd de overname van Shazam afgerond, de populaire app om muziek mee te herkennen. De kans is groot dat dit ervoor zorgt dat Siri in de toekomst beter wordt in het herkennen van muziek, omdat Apple de volledige toegang heeft tot alle technieken die Shazam door de jaren heen opgebouwd en verbeterd heeft. Het lijkt er dus op dat Apple nog lang niet klaar is met het doorontwikkelen en vernieuwen van Apple Music.

Lees meer over Apple Music

Bron: Axios
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu