De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Apple Arcade games: deze spellen speel je exclusief op de gamingdienst

Florence Peeters
26 maart 2019, 17:11
3 min leestijd
Apple Arcade games: deze spellen speel je exclusief op de gamingdienst

Apple springt met zijn gamingdienst Apple Arcade volledig in de wereld van games. Maar welke exclusieve spellen gaan we tegenkomen in Apples ‘Netflix voor games’? Dit is een overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de exclusieve Apple Arcade games

Het maart-event van het bedrijf uit Cupertino stond volledig in het teken van diensten, waaronder Apple Arcade. Door hierop een abonnement af te sluiten, krijg je volgens Apple toegang tot meer dan 100 exclusieve games. Om deze te ontwikkelen, heeft Apple een behoorlijke lijst aan ontwikkelaars aangetrokken.

Maar welke games kunnen we precies verwachten? Hoewel er een flink aantal nieuwe spellen klaarstaat, geeft Apple maar slechts van een zestal spellen een voorproefje. Dit zijn de eerste exclusieve games van Apple Arcade.

1. Where Cards Fall

Where Cards Fall is een bijzonder mooi vormgegeven puzzelgame. Bijzonder is dat het nog veel meer een verhaal is dan een puzzel die opgelost moet worden. Het hoofdpersonage baant zich een weg door een wereld van onzekerheden en emoties die de middelbare school en puberteit oproepen. Hierdoor is de game  heel realistisch en is het verhaal verweven met de puzzels die je op moet lossen.

2. The Pathless

Met een adelaar aan je zijde moet je als jager een uitgestrekt bebost eiland verkennen. Ook The Pathless heeft filmische graphics en wisselt steeds tussen een echte en een surrealistische wereld waar je mythische wezens in tegenkomt. Ondertussen baan je je een weg door een prachtig landschap.

3. LEGO Brawls

Ook de wereldberoemde LEGO-poppetjes vind je terug in Apples gamingdienst. In LEGO Brawls ga je het gevecht aan met andere spelers, want het is een multiplayer-game. Creëer je eigen personages met eindeloos veel opties in kleding en LEGO-karakters. Ook kun je een team vormen met vrienden om machines te bouwen die je de strijd laten winnen.

4. Hot Lava

De vloer is lava! Hot Lava is gebaseerd op deze uitdaging die de wereld over ging, waarbij mensen plots de vloer niet meer mogen raken. Met een Fortnite-achtig personage spring, klim, surf en ren je over alles wat je tegenkomt om te voorkomen dat je in de lava valt.

5. Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm

Het eerste deel van de op Zelda geïnspireerde game was een groot succes en dat is ook Apple niet ontgaan. Daarom heeft het de ontwikkelaars ervan in de arm genomen om een tweede deel te maken. Oceanhorn 2 speelt zich 1000 jaar eerder als de originele Oceanhorn af.

Hier vind je een volledig nieuwe wereld met ridders en kerkers vol met schatten. De RPG-game is bovendien een stuk uitgebreider en nog mooier vormgegeven. Overigens is het originele Oceanhorn nog steeds te downloaden in de App Store voor een bedrag van 8,99 euro.

6. Beyond a Steel Sky

Beyond a Steel Sky is een gloednieuwe game, maar heeft wel degelijk een flinke voorgeschiedenis. Het is namelijk de opvolger van de gameklassieker Beneath A Steel Sky uit 1994. De opvolger is voorzien van een eigentijds uiterlijk en verhaal.

Bovendien is het geen simpel point-and-click adventure meer, maar wandel je in de complete virtuele wereld rond. De game speelt zich af in de dystopie Union City, waar kunstmatige intelligentie de dienst uitmaakt. Als hoofdpersonage Robert Froster doe je er alles aan om het AI-systeem van de stad te hacken.

Flinke lijst verrassingen

Apple heeft van veel titels op de gamingdienst al wel de naam en ontwikkelaar(s) bekendgemaakt. Andere spellen die we op Apple Arcade kunnen verwachten zijn onder meer Sonic Racing, HitchHiker, Overland, Final Fantasy, Lifelike en Fantasian.

Wat het verhaal achter deze spellen precies is, is nog niet duidelijk. Uit de preview tijdens de keynote werd duidelijk dat Overland een strategiespel is dat draait om een roadtrip in een post-apocalyptische wereld. Bij Sonic Racing verraadt de titel al dat we een racegame met Sonic in de hoofdrol gaan zien.

Lees meer over Apple Arcade

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu