De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple Arcade officieel beschikbaar: 5 games om meteen te proberen

Lars Paijmans
19 september 2019, 19:02
4 min leestijd
Apple Arcade officieel beschikbaar: 5 games om meteen te proberen

Het is zover; Apples gamingdienst Apple Arcade is vanaf nu beschikbaar in Nederland. Start vandaag je gratis proefabonnement en probeer de dienst uit met onze vijf tips.

Apple Arcade nu beschikbaar in Nederland

Testers van de iOS 13 bèta konden er al iets eerder mee aan de slag, maar vanaf nu is Apple Arcade echt voor iedereen beschikbaar. De nieuwe gamingdienst van Apple introduceert meer dan honderd games, die je voor een vast bedrag per maand van 4,99 euro onbeperkt kunt spelen.

apple arcade games

Om je kennis te laten maken met de dienst is Apple Arcade voor iedereen een maand gratis te proberen. Je krijgt hiermee toegang tot het volledige aanbod van Arcade, wat nu al meer dan honderd games zijn. Deze kun je spelen op je iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch en Mac.

Let op: Om Apple Arcade te kunnen gebruiken heb je iOS 13 nodig. Installeer deze update dus voordat je onderstaande stappen uitvoert. Net als Apple Arcade is ook iOS 13 zojuist verschenen.

Je activeert het Apple Arcade proefabonnement door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Open de App Store op je iPhone of iPad;
  2. Tik op het tweede tabblad van rechts: ‘Arcade’;
  3. Druk op de knop om een gratis proefperiode te starten en bevestig met Face ID of Touch ID;
  4. Kies een spel uit de catalogus, tik op ‘Download’ en begin met spelen.

Onze vijf Apple Arcade tips om te downloaden

Heb je bovenstaande stappen doorlopen, dan kun je games downloaden uit het aanbod. Omdat deze nu al uit tientallen titels bestaat, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Wij helpen je op weg met onze vijf favoriete Apple Arcade-games.

Exit the Gungeon - Teaser Trailer

1. Exit the Gungeon

Het vervolg op de populaire indiegame Enter the Gungeon. In Exit the Gungeon is het aan jou om te ontsnappen uit een duistere kerker die gevuld is met allerlei geweren, monsters en obstakels. De grafische stijl maakt perfect de overstap van de spelcomputer naar iOS, met felle kleuren en komische figuurtjes die de game een vrolijk uiterlijk geven. Ideaal om een saaie treinrit een stuk vermakelijker te maken en knap lastig als je zo lang mogelijk probeert te overleven.

Exit the Gungeon

Devolver

Bekijken via App Store

2. Grindstone

Geen tijd voor lange speelsessies? Dan is Grindstone een aanrader. Het doel van deze game is heel simpel: verbind dezelfde figuurtjes met elkaar om een Candy Crush-achtige combo te starten, met als grote verschil dat er geen snoepjes verdwijnen met een cartooneske barbaar zich met zijn zwaard een weg baant door deze monstertjes. Gaandeweg nemen de dingen waar je rekening mee moet houden alleen maar toe en speel je upgrades vrij om je personage sterker te maken. Dat zorgt er vooral voor dat een korte speelsessie al snel uitgroeit tot

Grindstone

Capybara Games Inc.

Bekijken via App Store
Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm – Story Launch Trailer

3. Oceanhorn 2

Als je zoekt naar een game om de grafische kwaliteit van je iPhone, iPad of Apple TV te testen, dan is Oceanhorn 2 met afstand de beste optie. Deze op Zelda geïnspireerde game ziet er schitterend uit, met een prachtige wereld om te ontdekken en vijanden om te verslaan. Het origineel werd destijds geprezen om zijn slimme puzzels en goede leveldesign en alles wat we tot nu toe van deel 2 hebben gezien bevestigt dat dit in ieder opzicht een verbeterde versie is.

Oceanhorn 2

Cornfox & Brothers Ltd.

Bekijken via App Store
Rayman Mini : Announcement Trailer

4. Rayman mini

Ook Rayman is van de partij om de start van Apple Arcade te vieren. In Rayman mini ren je zo snel als je kunt door schilderachtige levels, gevuld met obstakels en vijanden om te overwinnen. Rayman rent automatisch, zodat jij je alleen bezig hoeft te houden met springen en zorgen dat Rayman ongeschonden de eindstreep bereikt. Leuk om te spelen en het ziet er ook nog eens schitterend uit.

Rayman Mini

Ubisoft

Bekijken via App Store
WHAT THE GOLF? Announcement trailer

5. WHATTHEGOLF

De vreemdste game die we tot nu toe zijn tegengekomen op Apple Arcade is ongetwijfeld Whatthegolf. In deze golfgame werkt alles net even anders, maar hoe dat precies zit gaan we niet verklappen. Het enige wat je hoeft te weten is dat je niet eens fan van golf hoeft te zijn om aan dit spelletje lol te beleven. Het voordeel van Apple Arcade is immers dat je iedere game gratis kunt spelen, wat de drempel wel erg laag maakt om Whatthegolf een kans te geven.

WHAT THE GOLF?

The Label

Bekijken via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu