Zo ziet Apple Arcade eruit als het dit najaar wordt gelanceerd

Lars Paijmans
19 augustus 2019, 9:17
2 min leestijd
Zo ziet Apple Arcade eruit als het dit najaar wordt gelanceerd

Apple onthulde Apple Arcade eerder dit jaar, maar daarna werd het stil rondom de gamingdienst. Vandaag duiken de eerste beelden op van hoe de dienst er in de praktijk uit ziet.

Apple Arcade design lekt uit via interne test

Om de lancering van Apple Arcade soepel te laten verlopen, test het personeel van Apple al een tijdje een vroege versie van de dienst. 9to5Mac kreeg toegang tot deze testversie en geeft ons voor het eerst een kijkje in de keuken van deze digitale arcadehal.

Opvallend is dat je wordt verwelkomd door een grote knop met een gratis lidmaatschap van een maand. Net als bij Apple Music destijds lijkt het er dus op dat je straks een maand gratis kan proberen of Apple Arcade iets voor jou is.

Apple Arcade gelekt

Over de abonnementskosten is helaas nog niets bekend. In de testversie betaalt het personeel een prijs van vijftig cent, vermoedelijk om deze functie te testen. We zullen waarschijnlijk tijdens het Apple-event in september horen wat dit maandbedrag precies is.

Zodra je de proefmaand bent gestart, kom je in Arcade terecht. De dienst ziet er qua design ongeveer hetzelfde uit als de App Store, met als grote verschil dat er alleen games in te vinden zijn en je ze allemaal gratis kunt spelen. Zit er een spel tussen dat je wil proberen, dan kun je het downloaden om er ook offline toegang tot te hebben.

Lees ook: Rondvraag: Nederlandse gamemakers sceptisch over Apple Arcade

Meer dan honderd games om te spelen

Een grote promotie-afbeelding bovenin beeld stelt dat er vanaf de eerste dag meer dan honderd games beschikbaar zullen zijn om te spelen. Apple Arcade moet dit najaar verschijnen en vormt naast Apple TV Plus de tweede grote nieuwe dienst van het bedrijf uit Cupertino.

Voor een vast bedrag krijg je met Apple Arcade onbeperkt toegang tot een collectie van games die je normaal gesproken los moet kopen. Je kunt het volledige aanbod van Apple Arcade spelen op de iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en Mac.

Lees meer over Apple Arcade

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu