‘Apples augmented reality-platform verschijnt pas over een paar jaar’

Lars Paijmans
2 november 2016, 12:03
2 min leestijd
‘Apples augmented reality-platform verschijnt pas over een paar jaar’

Terwijl Google, Microsoft en Facebook al hun eigen augmented en virtual reality producten onthuld hebben, blijft Apple opvallend stil. De bekende analist Ming-chi Kuo laat vandaag weten dat dit over een tot twee jaar kan veranderen.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple AR techniek verschijnt over een paar jaar’

In een notitie aan investeerders (die AppleInsider in handen kreeg) bespreekt Kuo de AR plannen van Apple. “Augmented Reality past goed in Apples visie om innovatieve gebruikerservaringen te bieden”, aldus Kuo. Zo is het succes van Apple voor een groot deel te danken aan de iPhone, die een multitouch touchscreen introduceerde.

Apple AR

“Op dezelfde manier kan de iPhone ook de nodige bouwblokken bieden voor een volwaardige AR-ervaring”, zo denkt de analist. Een concreet voorbeeld heeft hij hier niet voor, maar de mogelijkheid bestaat dat Apple augmented reality eerst uitprobeert met een Pokémon GO-achtige app, waarbij de camera gebruikt wordt om een laag over de echte wereld heen te leggen.

“Zodra de techniek volwassen is, kan AR belangrijke producten opnieuw uitvinden.” Hiermee doelt hij bijvoorbeeld op de Apple Watch en Apple TV, waarbij correct gebruik van AR onhandige besturing en kleine knoppen overbodig maakt. “Een andere manier waarop Apple AR kan gebruiken is in de autoindustrie”, waarmee Kuo doelt op het gerucht dat Apple aan een eigen autonoom besturingssysteem voor in de auto zou werken.

‘Apple kijkt de AR kat uit de boom’

Voordat dit zover is, moet de techniek eerst een hoger niveau bereiken, wat pas over een tot twee jaar gebeurt. Kuo verwacht dan ook dat Apple pas op zijn vroegst in 2017 of 2018 haar eigen augmented reality-product of platform zal presenteren.

De afgelopen maanden heeft Tim Cook zich meerdere malen positief uitgelaten over de kansen die augmented reality biedt. In opvallend veel interviews benadrukt Cook dat Apple de mogelijkheden onderzoekt, wat het aannemelijk maakt dat we hier vroeg of laat het resultaat van gaan zien. Mocht dit gerucht kloppen, dan zou Apple niet voorop lopen wat augmented reality betreft, maar kiest het bedrijf misschien wel het juiste moment om de techniek ineens voor een groot publiek toegankelijk te maken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: AppleInsider
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen