De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

‘Je hebt een abonnement nodig om Apples AR/VR-headset te gebruiken’

Bram Lettenmeijer
19 februari 2022, 10:36
2 min leestijd
‘Je hebt een abonnement nodig om Apples AR/VR-headset te gebruiken’

Apple werkt aan een AR/VR-headset. Het apparaat wordt volgens de laatste geruchten nóg prijziger dan we al dachten.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: Apple AR/VR-bril kost maandelijks geld

Wacht jij met smart op de Apple AR/VR-headset? Dan hebben we geen goed nieuws voor je. Je moet misschien nóg dieper in de buidel tasten dan je al dacht. Volgens analisten van Trendforce moeten gebruikers een software-abonnement afsluiten om de headset te kunnen gebruiken. Dit abonnement kost maandelijks een nog onbekende hoeveelheid geld.

De abonnementskosten komen bovenop een al torenhoge prijs van de headset zelf. Meerdere bronnen melden dat de AR/VR-bril van Apple duizend, tweeduizend of zelfs drieduizend euro gaat kosten. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat Apple het apparaat op het grote publiek richt. De doelgroep van de headset omvat naar verluidt voornamelijk software- en app-ontwikkelaars.

Apple VR-headset

We weten natuurlijk niet zeker of dit gerucht klopt. Mocht het kloppen, dan zouden we dat bij iPhoned wel een beetje jammer vinden. Apple staat bekend om haar hoge prijzen – en daar krijg je kwaliteit voor terug – maar een abonnement op een product gaat wel heel ver. Zeker omdat de headset zelf naar verluidt al duizenden euro’s gaat kosten.

Meer over de Apple AR/VR-headset

Apple komt volgens meerdere bronnen in de tweede helft van 2022 of begin 2023 met haar eerste mixed reality-bril. De headset krijgt volgens de geruchten een ‘innovatieve weergaveconfiguratie’, bestaande uit twee micro-oled-schermen en een enkel amoled-paneel. De bril ondersteunt zowel een VR-modus als een AR-modus.

Naast drie schermen krijgt de VR-bril verschillende camera’s om handbewegingen vast te leggen. Ook is er wellicht een LiDAR-sensor aan boord en krijgt het apparaat zijn eigen chip.

Wij zijn bij iPhoned erg nieuwsgierig naar de Apple AR/VR-bril. Jij ook? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu