Gerucht: Apple maakt ar/vr-bril met 8K-resolutie, komt uit in 2020

Michel van 't Klaphek
28 april 2018, 10:26
2 min leestijd
Gerucht: Apple maakt ar/vr-bril met 8K-resolutie, komt uit in 2020

Apple is bezig met het ontwikkelen van een bril die over zowel augmented reality (ar) als virtual reality (vr) beschikt. De bril heeft twee aparte schermen met 8K-resoluties en werkt los van een iPhone of Mac.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple ar/vr-bril in de maak’

Dat verklaart een insider bij het project aan website CNET. De headset, die codenaam T288 heeft, beschikt over twee processors: een voor elk oog. Deze zijn volgens de bron ‘sneller dan alles wat Apple tot nog toe gemaakt heeft’. Vermoedelijk worden deze chipsets twee keer zo krachtig als de processor in de huidige iPhone X.

Augmented reality draait om het toevoegen van elementen – zoals projecties – aan de ‘echte’ wereld, terwijl virtual reality zich juist compleet digitaal afspeelt en daarom enkel met een speciale bril zichtbaar is.

ARKit 1.5

De nieuwe bril maakt verbinding met een daarvoor bestemd kastje, waarbij gebruik wordt gemaakt van de 60ghz WiGig-technologie, de opvolger van wifi. Dit kastje stuurt de bril aan, waardoor je hem niet hoeft te verbinden met je iPhone of Mac. Op die manier komen er geen kabels aan te pas, wat het gebruikersgemak verhoogt. Momenteel lijkt het apparaat nog op een pc-kast, maar vermoedelijk gaat dit ontwerp nog veranderen.

8K-resolutie

Daarnaast probeert Apple zich te onderscheiden met de resolutie. De glazen van de bril beschikken over een 8K-resolutie, waardoor het beeld scherper is dan dat van concurrenten. De meeste andere headsets van tegenwoordig beschikken over resoluties van maximaal 1600 bij 1440 pixels.

Gezien de hoge ambitie van het project, mikt Apple op een lancering rond 2020. Onder meer de leverancier van de processors heeft meer tijd nodig om de componenten op massale schaal te kunnen leveren.

Het is overigens nog niet duidelijk hoe de verhouding ar/vr gaat zijn. Tijdens de lancering van ARKit zei Apple-ceo Tim Cook nog dat ar belangrijker is dan vr. Dit omdat het mensen in staat stelt om ‘heel aanwezig te zijn’. Het lijkt daarom logisch dat de bril minder aandacht schenkt aan virtual reality-toepassingen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: CNET
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Spotlight: ARKit
Device: Apple Glass

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's