‘Apples augmented reality-bril draait op rOS, verschijnt in 2020’

Lars Paijmans
8 november 2017, 13:35
2 min leestijd
‘Apples augmented reality-bril draait op rOS, verschijnt in 2020’

Vanochtend schreven we al over Apples AR-bril, maar Apples plannen blijken een stuk concreter te zijn dan gedacht. Apples augmented reality-headset is in 2019 klaar, en zou vanaf 2020 in de schappen liggen.

Lees verder na de advertentie.

Apple AR-headset verschijnt in 2020

Bloomberg (een betrouwbare bron als het om Apple-geruchten gaat) presenteert vandaag een stapel aan nieuwe info over Apples volgende nieuwe product. Een paar jaar geleden stelde Apple een team samen om aan augmented reality-gerelateerde producten te werken. Die groep is inmiddels uitgegroeid tot honderden werknemers, die verspreid over verschillende Apple-kantoren aan hard- en software projecten werken. Deze vallen allemaal onder de codenaam ‘T288’.

Apple AR-headset

Het eerste resultaat van deze nieuwe divisie zagen we met de komst van iOS 11: ARKit. De volgende stap is een volwaardige headset met een ingebouwd display dat 3D-video kan streamen. Dit blijkt een flinke uitdaging te zijn, want alle onderdelen moeten klein genoeg zijn om in een headset te passen. Daarom bouwt Apple een gloednieuwe eigen chip die het beste te vergelijken valt met degene in de Apple Watch: deze heeft een eigen grafische processor, AI-chip en cpu, zodat de accuduur geoptimaliseerd kan worden.

Apples AR-headset draait op ‘rOS’ een nieuw softwareplatform dat staat voor ‘Reality Operating System’. Hoewel deze gebaseerd is op iOS, krijgt dit een volledig eigen interface en bediening. Hoe dit precies gaat werken is nog niet duidelijk. Apple zou momenteel twijfelen tussen touchpanelen op de headset zelf, stemcommando’s, hoofdbewegingen of een combinatie van die drie.

Nieuwe Apple divisie test en bouwt het product

Om de eerste tests te draaien, gebruikt het Apple-personeel momenteel een HTC Vive-headset, terwijl ze werken aan een kleinere versie die een iPhone-scherm en camera heeft. Deze nieuwe gadget zou puur intern gebruikt worden om de nieuwe headset te testen. Mogelijke toepassingen van de headset zijn het voeren van een virtuele vergadering, het versturen van een bericht of het opvragen van een route, die vervolgens op de weg verschijnt.

Hoewel 2020 nog ver weg is, gaan we volgens dit gerucht in 2018 al de eerste aanwijzingen zien van dit grootste plan. Apple zou een nieuwe versie van ARKit ontwikkelen, die ontwikkelaars alvast helpt om apps te optimaliseren voor het product. Deze ‘ARKit 2.0’ onthoudt waar digitale objecten geplaatst worden.

Lees ook: Deze ARKit-demo bewijst hoe Apple de AR-marktleider wordt

Het laatste nieuws over ARKit

Bron: Bloomberg
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen