‘Apples AR-bril focust zich op lichtgewicht en draagcomfort’

Lars Paijmans
14 februari 2018, 15:07
2 min leestijd
‘Apples AR-bril focust zich op lichtgewicht en draagcomfort’

Het is al lang geen geheim meer dat Apple stilletjes aan een augmented reality-headset werkt, maar dankzij een patent krijgen we ook een goed beeld van het onderzoek dat het bedrijf doet.

Lees verder na de advertentie.

Apple AR-headset patent beschrijft nieuw product

SlashGear ontdekte het patent, dat ons een goed beeld geeft van de visie die Apple heeft voor de AR-bril. Eén van de hoofddoelen is om een headset of bril te maken die veel comfortabeler en lichter is dan alle huidige AR- en VR-brillen.

Apple AR-bril

Hoewel er geen bestaande headsets worden genoemd, benadrukt Apple dat ‘een display op iemands hoofd al snel te ongemakkelijk en vermoeiend’ kan zijn om te dragen. Omdat het idee van een headset nu nog gelijk staat aan oncomfortabel, wil Apple hier verandering in gaan brengen met een eigen product.

Een mogelijke eerste versie van deze Apple-headset werkt met een zogenaamd ‘Catadioptric’-systeem. Door gebogen spiegels en lenzen te gebruiken, ontstaat er een systeem dat ook in microscopen, telelenzen en vergrootglazen verwerkt zit. Op deze manier hoopt Apple de huidige lenzen overbodig te maken. Deze blazen het beeld op om je volledige gezichtsveld te vullen, maar zijn vaak erg zwaar en groot.

Apples tactiek

Apple lijkt met de AR-bril dezelfde tactiek toe te passen als bij de HomePod en Apple Watch: door de tijd te nemen en te kijken naar de huidige markt, komt het bedrijf met een product dat het net even anders doet als de rest. De grote vraag is alleen of deze strategie ook werkt voor de markt van augmented en virtual reality. Bedrijven als Facebook en Microsoft geven al jaren miljoenen uit aan deze markt, hebben talloze bedrijven overgenomen en producten onderzocht.

Toch is ceo Tim Cook ervan overtuigd dat de techniek momenteel nog niet goed genoeg is om aan de hoge verwachtingen van AR en VR te voldoen. De eerste stap is al gezet met ARKit, maar er moeten nog flinke sprongen gemaakt worden tot we een AR-bril met een Apple-logo op onze neus kunnen zetten.

Lees ook: Opinie: ARKits trage start zegt niets over de kwaliteit of toekomst van AR

Het laatste nieuws over ARKit

Bron: Slashgear
Categorie: Apple
Device: Glass

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen