‘Apple praat met partners over ontwikkeling eigen AR-bril’

Thomas Haenen
13 januari 2018, 10:05
2 min leestijd
‘Apple praat met partners over ontwikkeling eigen AR-bril’

Apple heeft nog altijd serieuze plannen voor augmented reality. Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas zou het gesprekken gevoerd hebben met leveranciers.

Lees verder na de advertentie.

Voortgang Apple AR-headset ontwikkeling

Hoewel Apple niet met nieuwe producten aanwezig was op de techbeurs, waren medewerkers wel in Las Vegas om nieuwe partners te scouten. De medewerkers hebben daarbij gesproken met verschillende potentiële leveranciers voor augmented reality-technologie, zo meldt Bloomberg. De leveranciers zouden Apple helpen bij de productie van een eigen AR-bril.

Natuurlijk was Apple niet het enige bedrijf dat met potentiële leveranciers sprak. Volgens Bloomberg hebben ook Google en Facebook serieuze interesse in de nieuwe technologie. Zelfs Snap, het bedrijf achter Snapchat, en de Chinese smartphone-fabrikant Xiaomi spraken volgens bronnen in het geniep over plannen voor eigen augmented reality-headsets. Samsung en LG, twee grote concurrenten van Apple, zouden inmiddels al klaar zijn voor de productie van hun eerste prototypes.

ARKit populariteit

Met augmented reality plaats je virtuele objecten in de echte wereld. Het meest succesvolle voorbeeld van de technologie tot nu toe is Pokémon GO. Daarnaast is AR sinds eind vorig jaar onderdeel van iOS, in de vorm van ARKit. Daarmee maakt Apple het voor ontwikkelaars makkelijk om nieuwe applicaties met de technologie voor de iPhone te ontwikkelen.

→ Bekijk ook de beste ARKit-apps die nu in de App Store staan

Tim Cook gelooft in AR

Apple-ceo Tim Cook gaf al eerder aan hoge verwachtingen te hebben van de nieuwe technologie. “Simpel gezegd gaat augmented reality de manier waarop we technologie gebruiken voorgoed veranderen,” zo zei de topman onlangs nog bij de presentatie van Apples kwartaalcijfers. Wat voor plannen Apple precies heeft met augmented reality blijft vaag. Waarschijnlijk komt daar voorlopig ook nog weinig duidelijkheid over. Bronnen verwachten dat Apples eerste headset pas eind 2019 in de verkoop gaat.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen