‘Apple werkt met Zeiss aan AR-bril onder de projectnaam Mirrorshades’

Rutger Otto
4 juni 2017, 10:42
2 min leestijd
‘Apple werkt met Zeiss aan AR-bril onder de projectnaam Mirrorshades’

Op Reddit doet een vermeende bron van fabrikant Foxconn uit de doeken welke projecten van Apple er allemaal in het verschiet liggen, waaronder een slimme bril.

Lees verder na de advertentie.

Een gebruiker op Reddit genaamd ‘Foxconninsider’ uit Taiwan vertelt op de website waar Apple aan werkt. Op het forum gaat het onder meer over de iPhone 8, nieuwe MacBooks, de Siri Speaker en de augmented reality-bril van Apple. Moderatoren van Reddit hebben aangegeven dat deze insider een legitieme bron is, maar we houden een slag om de arm.

Apple AR-bril

Eén van de interessante uitspraken is dat Apple aan een slimme bril werkt onder de naam ‘Project Mirrorshades’. In de bril zouden onder meer lenzen van Zeiss gebruikt worden. Verder kan audio geleverd worden door middel van beengeleiding en modules voor noise cancelling.

De AR-bril zou verschillende sensoren bevatten, waaronder een lichtsensor en een versnellingsmeter om stappen te tellen en hoofdbeweging te registreren Daarnaast is er een magnetometer voor navigatie. In totaal zou de bril 150 dollar kosten om te maken, maar de verkoopprijs ligt naar verwachting vier keer hoger, op zo’n 600 dollar. De vermeende bron claimt echter dat het waarschijnlijker is dat het project wordt afgeblazen. Naar schatting is die kans 65 procent.

iPhone 8 release

iPhone 8

Over de nieuwe iPhone had de gebruiker op Reddit niet veel nieuws te vertellen. Wel zou de telefoon waterdicht zijn en draadloos opladen ondersteunen. Daarnaast wordt het toestel waarschijnlijk voorzien van een Lightning-connector en niet van usb-c. Mogelijk komt Touch ID inderdaad in het glazen paneel van de iPhone en niet achterop, zoals sommige geruchten zeggen.

Siri Speaker

Naar verwachting presenteert Apple maandag tijdens de WWDC niet alleen nieuwe software, maar ook enkele nieuwe hardware. Daaronder is mogelijk de Siri-speaker, een speaker die werkt via spraakbediening. Over het apparaat gaan geruchten, maar er is weinig specifiek over bekend. De bron van Foxconn stelt dat het product tegen het einde van dit jaar moet uitkomen.

De speaker zou overigens niet gemaakt worden door Foxconn, maar door Inventec, het bedrijf dat ook de AirPods maakt. Volgens de gebruiker op Reddit verloor Foxconn het contract ergens voor het Chinese Nieuwjaar.

MacBook Pro SD kaart

MacBooks

Foxconninsider zegt dat er verschillende nieuwe MacBooks komen. Zo komt er een 15-inch MacBook Pro met 32GB aan werkgeheugen, voor professionele gebruikers. Wanneer dat model verschijnt, is niet duidelijk. Een verbetering van de MacBook Pro wordt binnenkort verwacht, maar voor meer werkgeheugen moet het moederbord helemaal worden vernieuwd. Een jaar na de release van de vorige MacBook Pro lijkt wat dat betreft enigszins kort.

Opvallend is dat Apple zijn lichtgevende logo weer terug zou willen brengen in de MacBook. Dat zou in 2018 gebeuren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reddit
Categorie: Geruchten
Devices: Apple Glass, iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's