‘Apple lanceert augmented reality-bril in 2020 en eigen auto in 2023’

Lars Paijmans
15 augustus 2018, 8:58
2 min leestijd
‘Apple lanceert augmented reality-bril in 2020 en eigen auto in 2023’

Nu staat de naam Apple nog gelijk aan de iPhone, Mac en iPad, maar over een paar jaar kan dat helemaal anders zijn. Deze analist zegt het te weten: Apple onthult in 2020 zijn augmented reality-bril en in 2023 de eerste Apple-auto.

Ming-Chi Kuo is één van de bekendste Apple-analisten ter wereld. Vaak weet hij dankzij zijn bronnen ruim voor de release al dingen te vertellen over onaangekondigde Apple-producten. Vandaag focust hij zich op de twee nieuwe productcategorieën waar Apple zich in de toekomst mee bezig gaat houden.

Lees verder na de advertentie.

Apple AR-bril releasedatum

Apples kans in de automarkt

Apple zou interesse hebben in een eigen auto omdat de autoindustrie momenteel in hoog tempo verandert. “De complete industrie wordt opnieuw gedefinieerd aan de hand van nieuwe technieken”, legt Kuo uit. Het bedrijf heeft een flinke voorsprong wat technologie betreft, en zou bijvoorbeeld door augmented reality aan de auto toe te voegen een belangrijke speler kunnen worden.

Bovendien staat het bedrijf nu al bekend om de uitstekende samenwerking tussen hardware, software en diensten, wat ook bij het maken van een auto steeds belangrijker wordt. “Dit maakt van de Apple Car, die omstreeks 2023 en 2025 verschijnt het nieuwe sterproduct van Apple.”

Apple AR-bril releasedatum

Kuo spreekt hiermee eerdere geruchten tegen, die juist zeggen dat Apple zijn auto-ambities terug had geschaald. In plaats van een eigen auto maken zou het bedrijf enkel de software ontwikkelen en die vervolgens aan bestaande automerken verkopen. Kuo denkt echter dat het bedrijf alsnog zal terugkeren naar het originele idee: een compleet eigen Apple-auto. Al sinds 2014 sleutelt het bedrijf uit Cupertino aan een eigen wagen.

‘Apple AR-bril releasedatum in 2020’

Voordat dit zover is, zal Apple over twee jaar een compleet nieuwe productcategorie lanceren: de augmented reality-bril. Het is al langer bekend dat Apple dit product onderzoekt, dus een mogelijke release in 2020 klinkt geloofwaardig.

De AR-bril draait op een speciale versie van iOS met de werknaam rOS en zal de augmented reality-ambities alleen maar verder aanwakkeren. “De AR-bril is Apples revolutionaire user interface van de toekomst”, aldus Kuo. “Het bedrijf zal ook de interface van zijn bestaande producten steeds verder aanpassen om de mogelijkheden van AR te benutten.”

Binnen nu en een paar jaar lijkt er dus veel te gaan veranderen voor Apple. Voordat dit zover is, onthult het bedrijf volgende maand de nieuwe producten waar ze nu al bekend om staan: nieuwe iPhones, een nieuwe iPad, nieuwe Macs en nog veel meer. In het onderstaande overzicht lees je er alles over.

Lees ook: Overzicht: alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt

Het laatste nieuws over Apple

Bron: macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu