‘Apples AR-bril verschijnt in de tweede helft van 2020’

Lars Paijmans
9 oktober 2019, 11:35
2 min leestijd
‘Apples AR-bril verschijnt in de tweede helft van 2020’

Eind volgend jaar wordt een gloednieuw product toegevoegd aan de familie van Apple. Na de Apple Watch en HomePod is het volgend jaar tijd voor Apples eigen augmented reality-headset.

Lees verder na de advertentie.

Apple AR-bril releasedatum eind 2020

Apple-analist Ming-Chi Kuo (via MacRumors) is er op basis van zijn bronnen zeker van: Apple start dit najaar al met de massaproductie van zijn AR-bril en brengt deze eind volgend jaar uit. Het bedrijf zal hiervoor samenwerken met verschillende externe bedrijven, waaronder Changying Precision, die de behuizing van de bril voor zijn rekening neemt.

Apple AR-bri release

Volgens Kuo zal het product als een iPhone-accessoire in de markt worden gezet, net zoals Apple dat bij de eerste Watch deed. Met de augmented reality-bril wordt het mogelijk om een draadloze verbinding met je iPhone te maken en beelden door te sturen naar de bril.

Om het zware rekenwerk op de gekoppelde iPhone uit te laten voeren, maakt het voor Apple mogelijk om het design van de bril klein en smal te houden. De bril zou op een speciale versie van iOS draaien, die intern ‘rOS’ wordt genoemd.

Wat kunnen we straks doen met deze bril?

Waar we de AR-bril straks in de praktijk voor kunnen gebruiken, is nog even afwachten. Een logische toepassing zou bijvoorbeeld Apple Maps zijn, waarbij je een locatie ingeeft op je iPhone of via Siri, en je vervolgens via de bril de loop- of fietsroute op de weg ziet verschijnen dankzij augmented reality. Andere toepassingen kunnen goed van pas komen in het bedrijfsleven, al zal Apple het product ongetwijfeld in de markt zetten als een consumentenproduct dat iedere dag gebruikt kan worden.

De afgelopen maanden is er al veel informatie uitgelekt over dit onaangekondigde Apple-product en geruchten over deze bril gaan al jaren terug. Zo zitten er al tal van verwijzingen naar de bril in de code van iOS 13 verwerkt. Dit doet vermoeden dat het bedrijf de bril oorspronkelijk al dit jaar wilde presenteren.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: macrumors
Bronnen afbeeldingen: iDrop, iDrop
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: Glass

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen