‘Apples AR-bril heeft iPhone nodig, massaproductie start dit najaar’

Lars Paijmans
8 maart 2019, 12:29
2 min leestijd
‘Apples AR-bril heeft iPhone nodig, massaproductie start dit najaar’

Al een paar jaar timmert Apple aan de weg wat augmented reality betreft. Dat begon met ARKit en zal eind dit jaar een hoogtepunt bereiken als de productie van Apples AR-bril eindelijk van start gaat.

‘Apple AR-bril productie start eind 2019’

Dat zegt Ming-Chi Kuo, de bekendste en meest betrouwbare analist als het op Apple-geruchten aankomt. Hij stelt dat de massaproductie van Apples AR-bril dit najaar start, met als uiterste datum het tweede kwartaal van 2019. Dat betekent dat Apple inmiddels in een vergevorderd stadium is wat de ontwikkeling van het apparaat betreft.

Apple AR-bril productie

Daar komen we vandaag via de bronnen van Kuo dan ook weer iets meer over te weten. Zo wisten we al dat de bril op ‘rOS‘ draait, een aangepaste versie van iOS speciaal ontwikkeld voor augmented reality. Kuo stelt vandaag dat de eerste generatie van de bril erg afhankelijk zal zijn van de iPhone.

Dat zou betekenen dat je de bril straks net zoals een Apple Watch aan je iPhone koppelt en de telefoon het zware rekenwerk uitvoert. Daardoor is de bril in de praktijk vooral een display die met een draadloze verbinding gebruik maakt van de rekenkracht, internetverbinding en locatievoorzieningen van de iPhone.

Afhankelijk van de iPhone

Apple heeft hier waarschijnlijk voor gekozen om de bril hierdoor zo dun en klein mogelijk te maken, zonder er teveel elektronica in te verwerken. Dat zal ook een positief effect hebben op het gewicht van het apparaat. Wel vragen we ons af wat voor invloed dit zal hebben op de accuduur van je iPhone, als deze continu gebruikt wordt door de AR-bril.

Als de Apple AR-bril productie eind dit jaar start, zou het goed kunnen dat het product in 2020 al onthuld en gelanceerd wordt. iPhoned volgt alle geruchten op de voet, dus blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief of download onze gratis app.

Bron: 9to5mac
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: Glass

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen