De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Apple onderzoekt 3D-interface voor eigen AR-bril’

Lars Paijmans
31 mei 2018, 9:28
2 min leestijd
‘Apple onderzoekt 3D-interface voor eigen AR-bril’

Apple is op zoek naar iemand die een 3D-interface kan ontwikkelen, hoogstwaarschijnlijk voor de onaangekondigde augmented reality-bril van het bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

Wie gaat de Apple AR-bril interface maken?

9to5Mac ontdekte het nieuws via een nieuwe vacature op Apples website. Hierin staat dat het bedrijf uit Cupertino zoekt naar een ‘3D UI Frameworks Engineer’. Dit is iemand die de ‘User Interface’ moet gaan maken, zoals de knoppen, menu’s en alles wat met bediening van hardware te maken heeft.

Apple AR-bril interface

De vacaturetekst zegt dat de persoon ‘een belangrijke rol speelt om de volgende generatie te ontwikkelen van interactieve ervaringen voor ons platform’. Geen concrete omschrijving dus, maar alle geruchten over de augmented reality-bril waar Apple nu al geruime tijd aan werkt sluiten er mooi op aan.

Vooral omdat Apple het over de volgende generatie heeft, doet vermoeden dat het niet om het verbeteren van de iPhone, iPad of andere huidige Apple-apparatuur gaat. De persoon zal volgens de vacature zowel met augmented als virtual reality aan de slag gaan, respectievelijk via Apples ARKit en de Metal 2-software.

De zoveelste aanwijzing

De vacature is de zoveelste aanwijzing dat Apple grootste plannen heeft met AR en VR. Eind 2017 stelde een gerucht dat de AR-bril op zijn vroegst in 2020 op de markt zou komen, en op zijn eigen software met de naam ‘rOS’ zou draaien. De kans is dus groot dat de persoon die voor deze vacature wordt aangenomen bij het vormgeven van deze software een belangrijke rol gaat spelen.

Met de langzaam teruglopende iPhone-verkoop is Apple hard op zoek naar de grote volgende hit. Ook bedrijven als Google zijn hard bezig om de mogelijkheden van augmented reality te onderzoeken en veel analisten zijn ervan overtuigd dat augmented reality binnen nu en een paar jaar onmisbaar wordt. Met iOS 11 zette Apple eind vorig jaar de eerste stap met ARKit, een AR-platform dat aanstaande maandag nieuwe functies zou krijgen met de onthulling van iOS 12.

Lees het laatste nieuws over iOS 12

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen